Рецепти

Аджика з кетчупом Торчин "Чилі"

Аджика з кетчупом Торчин "Чилі"
Аджика з кетчупом Торчин "Чилі"
Аджика з кетчупом Торчин "Чилі"
Аджика з кетчупом Торчин "Чилі"
Аджика з кетчупом Торчин "Чилі"
prev
next
Аджика з кетчупом Торчин "Чилі"

Інгредієнти:

  • 3,5 кг – томатів
  • 0,7 кг – зелених яблук
  • 0,7 кг – цибулі
  • 0,3 кг – часнику
  • 200 мл – кетчупу Торчин «Чилі»
  • 140 мл – рафінованої олії
  • 0,7 кг – моркви
  • 0,5 кг – болгарського перцю
  • 1,5 ч.л – коріандру
  • 1,4 ст.л – цукру
  • 1,4 ст.л – солі

Як приготувати аджику з кетчупом «Торчин»?

  1. Томати, яблука, цибулю, часник, моркву і перець помити, почистити і добре обсушити. У яблук видаляємо серцевину, перець очищуємо від перегородок і насіння. Подрібнюємо всі інгредієнти в м'ясорубці (можна також на терці, в кухонному комбайні або в блендері) і з'єднуємо з рослинним маслом.Аджика
  2. Готову масу перекладаємо у велику каструлю, ставимо на плиту. На сильному вогні доводимо до закипання, потім додаємо коріандр, цукор і сіль.Аджика
  3. Готується аджика 1,5 години, після цього додаємо кетчуп і добре перемішуємо, продовжуємо варити.
  4. Через 10 хвилин розкладаємо аджику в стерилізовані банки і одразу консервуємо.Аджика
  5. Закручені банки потрібно перевернути та накрити ковдрою на 12 годин. Після цього можна відправляти їх на зберігання або додавати в улюблене блюдо.

Пробуйте додавати або змінювати інгредієнти – волоські горіхи, кінза, шафран, майоран або м'ята додадуть нові оригінальні відтінки смаку. Найкраще готову аджику консервувати в маленькі баночки, наприклад, як для гірчиці. Так соус не простоїть довго відкритим, тож смак і гострота залишаться такими ж яскравими. Крім того, невелику баночку аджики зручно взяти в якості презенту до столу для друзів або рідних.

Варіанти приготування

Варіацій рецептів гострого соусу є безліч: аджика ароматна гостра і солодка, з мінімальним набором інгредієнтів або багатокомпонентна, для консервації на зиму або без варіння – коли соус можна приготувати в стислі терміни, без стерилізації банок. Якщо хочеться здивувати гостей, можна приготувати аджику зеленого кольору – із зелених помідорів.

Добре ставитесь до кінзи? Сміливо використовуйте, адже вона особливо слушно «звучить» у парі з пікантним смаком. Також у рецепті можна використовувати улюблений кетчуп – солодкий або, наприклад, гострий «Чилі». У такий способів можна легко відрегулювати рівень гостроти соусу. У Грузії часто доповнюють рецепт подрібненими волоськими горіхами. До слова, експериментувати варто не тільки з інгредієнтами, але і з консистенцією: для пастоподібного соусу використовуйте блендер, а щоб зберегти текстурність вибирайте терку або кухонний комбайн.

Що таке аджика і з чим її їдять

Аджика – це популярна в Грузії та Абхазії гостра пастоподібна приправа. Складається вона переважно з овочів і пряних трав на кшталт уцхо-сунелі (пажитника блакитного), а також коріандру. За традицією її готують із перетертого на великому камені червоного перцю, коріандру, часнику, обов'язково додають пряні трави з сіллю, тому маса виходить пекучою, темного кольору.

Ми ж звикли до аджики яскравого червоного кольору, з меншим «градусом» гостроти – це означає, що крім оригінальних інгредієнтів у процесі приготування також додають овочеві пюре: наприклад, найчастіше використовують помідори (як стиглі, так і зелені), яблука і кабачки.

Дізнатися, що таке аджика, можна в будь-якому ресторані грузинської кухні або шашличній – тут гострий соус прийнято використовувати в якості маринаду для м'яса і птиці, або ж подавати з уже готовим м'ясом, овочами, квасолею. Її також додають практично в усі соуси, а особливі любителі гострого можуть просто вмочати в неї грузинський хліб «шоті».

Спробуйте приготувати домашню аджику самостійно.

Аджика гостра з кетчупом

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися