Рецепти

Французький цибулевий суп

Французький цибулевий суп
Французький цибулевий суп
Французький цибулевий суп
Французький цибулевий суп
Французький цибулевий суп
prev
next
Французький цибулевий суп

Класичний цибульний суп: інгредієнти

Ми ж пропонуємо вам познайомитися з класикою паризьких ресторанів і дізнатися, як приготувати французький цибулевий суп. Для нього вам знадобляться такі обов’язкові інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля — 200 г;
  • твердий сир — 20–25 г;
  • хліб — 50 г;
  • вершкове масло — 50 г;
  • домашні сухарики — 25 г;
  • питна вода — 0,3 л;
  • сіль, перець — на свій смак;
  • приправа Торчин «10 овочів» — ½ ч.л.

З розрахунку на таку кількість інгредієнтів ви зможете приготувати цибульний суп на 2 порції.

Етапи приготування цибулевого супу

Як готувати цибульний суп по традиційному французькому рецепту? Дуже швидко і просто:

  1. Очистіть цибулю, помийте його й наріжте на півкільця.
  2. Поставте сковороду на вогонь і покладіть шматочок вершкового масла (40 г).
  3. На середньому вогні обсмажуйте цибулю, поки він не розм’якне й не придбає солодкуватий смак.
  4. Всипте приправу Торчин «10 овочів» і ретельно перемішайте. Вона зробить смак і аромат супу багатшим і насиченим.
  5. Влийте 100 мл води, додайте сіль і перець, продовжуйте готувати страву пару хвилин.
  6. Руками подрібніть хліб на великі шматочки й додайте до бульйону.
  7. Помістіть усі інгредієнти в чашу блендера й перебити їх до пюреподібного стану.
  8. Вилийте цибульний суп назад у каструлю й поставте на вогонь. Додайте невеликий шматок вершкового масла, накрийте кришкою й дайте настоятися 3–5 хвилин.
  9. Розлийте порційно по тарілках, зверху викладіть домашні сухарики, а на них — тертий твердий сир.
  10. Подавайте в гарячому вигляді, прикрасивши рубаним зеленою цибулею.

Готується популярна перша страва французької кухні просто і швидко. Усього 30 хвилин, й у вас на столі буде стояти ароматний гарячий цибульний суп із хрусткими грінками й тертим сиром. А головне, рецепт не вимагає складних інгредієнтів. 3 обов’язкових складових — вершкове масло, ріпчаста цибуля й сир — розкривають цілий спектр смаку й перетворюють звичайний суп на витвір мистецтва. Bon appétit!

луковый суп

Варіанти приготування цибулевого супу

Якщо ви вже знаєте, як приготувати цибульний суп, і шукаєте більш незвичайні його варіанти, спробуйте трохи поекспериментувати з додатковими інгредієнтами, адже цибуля поєднується з великою кількістю продуктів. Що з цього вийде:

  1. Цибулевий суп із блакитним сиром. У ньому насичений аромат сиру з пліснявою перебиває запах карамелізованого лука. Водночас всі продукти гармонійно поєднуються й надають страві ніжну текстуру.
  2. Цибулевий суп із копченими ковбасками. Можна подавати його в класичному вигляді, або перебити овочі в бульйоні через блендер, а після додати нарізану й обсмажену копчену ковбасу.
  3. Вішісуаз — суп із цибулі-порій, який подається в холодному вигляді й  у пюреподібному стані. Крім основного інгредієнта, у страву входять ріпчаста цибуля, картопля, м’ясний бульйон, вершки, вершкове масло і спеції.

Цибульний суп

Цибулевий суп — це традиційна страва французької кухні, назва якого багатьом не вселяє довіри. Складно уявити, що перша страва, основою якого є цибулина, може бути смачною. Але у французів є свої секрети поєднання продуктів, які можуть перетворити прості інгредієнти в рецепт високої кухні. У результаті суп, спочатку вважався їжею бідних верств населення, сьогодні подається в Мишловських ресторанах.

А все завдяки ніжному вершковому післясмаку, наваристому бульйону й ароматним травам, які надають страві настільки насичений і незвичайний смак, що складно повірити в простоту рецепта. До речі, гарячий обід із цибулею готують не тільки у Франції. Окремі види цибулевого супу зустрічаються також і в Англії, країнах Азії та Америки.

Сьогодні ви дізнаєтеся, як готувати класичний суп із цибулею, а також відкриєте для себе кілька цікавих варіацій рецептів.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися