Грибний крем-суп: інгредієнти
Якщо вас цікавить класичний рецепт, ми пропонуємо приготувати грибний крем-суп із печериць. Для цього вам знадобляться такі інгредієнти:
- картопля — 2 шт.;
- ріпчаста цибуля — 1 шт.;
- печериці — 250–300 г;
- масло вершкове — 3 ст.л. (приблизно 25 г);
- вершки — 200 мл;
- сіль, перець — на свій смак;
- приправа Торчин «10 овочів» — 1 ст.л.
З розрахунку на таку кількість інгредієнтів ви зможете приготувати крем-суп на 2-х людей.
Етапи приготування класичного крем-супу з грибами
Як готувати грибний крем-суп? Весь процес можна розділити на кілька основних етапів:
- Почистіть, помийте й поріжте картоплю на середні кубики. Залийте їх водою й поставте варитися.
- У сковороді розтопіть вершкове масло. Додайте дрібно нарізану цибулю й обсмажуйте його до прозорості.
- Печериці потрібно нарізати на тонкі смужки й покласти до обсмаженої цибулі.
- У каструлю з картоплею додайте сіль, перець і приправу Торчин «10 овочів», яка зробить крем-суп смачніше й подарує йому насичений аромат.
- Трохи зменшіть вогонь і продовжуйте готувати бульйон.
- Обсмажені гриби з цибулею додайте до картоплі, влийте вершки й готуйте крем-суп ще 3–5 хвилин. Перебийте його занурювальним блендером і розлийте порційно по тарілках. Прикрасьте дрібно посіченою зеленню й подавайте до столу.
- Готується страва досить швидко — весь процес не забере у вас понад 40–45 хвилин. Для нього не потрібне тривале приготування бульйону, виварювання м’яса і т. д. Просто змішайте всі необхідні інгредієнти й заручіться допомогою блендера.
Будь-які гриби прекрасно поєднуються з вершками й овочами, так що грибний крем-суп це безпрограшний варіант першої страви, яка сподобається й дорослим, і дітям. Ви можете готувати його без м’яса або додавати копчена ковбаса, курку, бекон. Смачного!
Цікаві варіації грибного крем-супу
Перед тим, як приготувати грибний крем-суп із класичного й найпопулярнішого рецепта, непогано було б дізнатися, які є альтернативні варіації страви. А що як вони вам сподобаються більше. Експериментувати з першою стравою досить просто — досить додати кілька незвичних інгредієнтів, які можуть повністю змінити смак і аромат.
Ми зібрали кілька таких незвичайних ідей:
1.Крем-суп із грибним асорті. Необов’язково використовувати якийсь один вид грибів. Чому б не додати відразу кілька: печериці, лисички, гливи та трохи білого гриба. Усього по трохи — і крем-суп виходить більш насиченим і ситним. Крім грибів в овочевий бульйон додайте також цибулю-порей, трохи вершків і спецій.
2.Крем-суп із грибами й сиром дорблю. Це рецепт для справжніх гурманів. Перша страва має яскравий смак і аромат, який йому надає блакитний сир. Його потрібно небагато — на 4 порції вистачить 100 г сиру. Решта, інгредієнти традиційні: печериці, картопля, цибуля, вершки, бульйон і ваші улюблені спеції.
Грибний крем-суп
Грибний крем-суп — це ситна й ароматна перша страва, яке відрізняється ніжною пюреподібною консистенцією. Його основою є гриби. Це можуть бути печериці, білий гриб, лисички, опеньки — загалом усе, що вам до смаку.
Особливість грибного крем-супу в його легкій текстурі. Він не містить шматочків продуктів і швидко засвоюється, насичуючи й зігріваючи організм. Зазвичай, мало просто перебити в блендері овочевий або м’ясний бульйон зі шматочками картоплі, моркви та грибів. Тому ще однією родзинкою страви є вершковий післясмак, який отримують унаслідок додавання в крем-суп молока або вершків.
Щоб трохи урізноманітнити текстуру й пограти з нею, можна експериментувати з додатковими компонентами й додавати в крем-суп, наприклад, мисливські ковбаски, часникові сухарики, смажені смужки бекону, волоські горіхи тощо.