Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 250 г
- Універсальна приправа Торчин® «10 Овочів» – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 50 г
- Кабачки – 200 г
- Солодкий перець – 200 г
- Бринза – 50 г
- Дріжджі сухі – 2,5 г
- Оливкова олія – 45 мл
- Томати – 400 г
- Для тіста змішати борошно пшеничне, склянку води, сіль та перець, сухі дріжджі. Замісити тісто. Прибрати в тепле місце на 2 години.
- Обсмажте дрібно нарізані цибулю та часник на оливковій олії, додайте кубики цукіні, перцю та помідорів. А для збалансованого смаку і насиченого аромату додаємо столову ложку овочевої приправи, яка містить усі необхідні спеції.
- Тушкуємо овочі без кришки на невеликому вогні близько 20 хвилин.
- Розкачайте тісто в коло товщиною, приблизно, в півсантиметра.
- На одну половину тіста викладіть начинку та пару шматочків бринзи. Накрийте начинку вільною частиною тіста. Край акуратно, але міцно заліпіть. Покладіть піцу на деко, змащене маслом, зробіть кілька надрізів, аби виходила пара та зайва рідина, збризніть маслом.
- Запікайте 15 хв при температурі 220° С.
Кальцоне - дуже смачний і ситний рецепт італійської кухні, в якому насичений і яскравий смак овочевого асорті відмінно поєднується з ніжним листковим тістом. І приготувати його набагато легше, ніж здається. Не бійтеся експериментувати з начинкою - дозвольте вашому настрою вирішувати, які саме комбінації вибрати, адже овочева приправа допоможе збалансувати смак, тому не варто хвилюватися про наслідки ваших експериментів.