Рецепти

Картопля по-селянськи

Гірчицю змішайте з майонезом, чебрецем, сіллю й перцем.
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Картоплю (неочищену) наріжте скибками та перемішайте в соусі.
Випікайте 80-90 хвилин за температури 150-160 градусів. Смачного!
Картопля по-сільському
prev
next
Картопля по-сільському
90 хв
4

Інгредієнти для класичного рецепта картоплі по-селянськи

Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати класичну картоплю по-селянськи, пропонуємо вам ознайомитися з інгредієнтами, які обов’язково мають бути присутніми в страві. На 2 порції вам будуть потрібні:

  • картопля — 500 г;
  • часник — 3–4 зубчики;
  • рослинна олія — 5 ст.л.;
  • розмарин — ½ ч.л. або дві гілочки;
  • сіль, перець — на свій смак;
  • приправа Торчин «10 овочів» — 1 ч.л.;
  • кріп для подачі.

Як готувати картоплю по-селянськи

Як тільки ви зібрали всі необхідні інгредієнти, настав час дізнатися, як готувати картоплю по-селянськи. Процес приготування складається з таких етапів:

  1. Добре промийте картоплю, можна з використанням чистої губки для посуду. Це потрібно для того, щоб вам не довелося знімати шкірку — така картопля запікається з нею.
  2. Насухо протріть картоплю й поріжте її на невеликі шматочки.
  3. Висипте часточки у форму для запікання, додайте сіль, перець, рослинну олію. Не забудьте про приправу Торчин «10 овочів», яка помітно збагатить смак і аромат страви.
  4. Покладіть пару зубчиків часнику й розмарин, ретельно перемішайте.
  5. Розігрійте духовку. Готувати картоплю по-селянськи рекомендують при 200°C градусах 25–30 хвилин.
  6. Перед подачею посипте страву подрібненим кропом.

Картопля по-селянськи — це відмінний гарнір, який готується максимально просто, а виходить дуже смачним і ситним. Внаслідок додавання різноманітних спецій трав і прянощів, вдається помітно урізноманітнити смак і аромат гарніру, перетворивши його в повноцінну страву. Класичний рецепт картоплі — ще один доказ того, що не обов’язково проводити на кухні багато часу, щоб побалувати своїх близьких чимось смачним. Готуйте з задоволенням, приємного вам апетиту!

Картофель по-деревенски

Варіанти приготування картоплі по-селянськи

Як приготувати картоплю по-селянськи? Класичний варіант передбачає запікання скибочок картоплі зі спеціями в духовці. Що ж стосується інших інгредієнтів страви, це може бути часник, тертий пармезан, шматочки бекону тощо.

Загалом виділяють не так багато способів урізноманітнити рецептуру. Уся річ у тому, що картопля по-селянськи — це класичний гарнір, який доповнює м’ясо, рибні страви або овочеві салати. А ось що стосується безпосередньо техніки його приготування, можна виділити кілька цікавих варіантів:

  1. Картопля по-селянськи в мікрохвильовці. Змішайте нарізані скибочки картоплі із сіллю, оливковою олією й копченою паприкою. Покладіть картоплю в посуд, який підходить для мікрохвильовки, і залийте невеликою кількістю води (до 50 мл). Накрийте спеціальною кришкою й поставте в мікрохвильовку на 10 хвилин. Якщо після закінчення часу страва не готова, поставте її ще на 3–4 хвилини. Це набагато швидше, ніж готувати в духовці.
  2. Картопля по-селянськи в рукаві. Ще один простий спосіб приготування. Змішайте картоплю з куркумою, паприкою, рослинною олією, сіллю й перцем. Покладіть у рукав, ретельно перемішайте й помістіть у духовку на 30–40 хвилин. У рукаві вміст не підгорить, і водночас добре пропечеться.
  3. Відварну картоплю по-селянськи. Для такого рецепта картоплю потрібно варити в цілому вигляді 5–7 хвилин. Після цього розріжте її на невеликі шматочки, полийте олією, посоліть, поперчіть і поставте в духовку на 25 хвилин. Готова страва виходить ніжнішою і розсипчастою.

Картопля по-селянськи

Картопля по-селянськи — це простий і швидкий гарнір, який не вимагає особливих навичок для приготування. Картопля, приготована за цим рецептом, виходить хрусткою зовні й ніжною розсипчастою всередині. Саме тому страва вважається такою популярною.

Гарнір подається до м’яса, салатів, риби, або ж просто з улюбленим соусом, наприклад, часниковим або томатним. Існує кілька видів картоплі по-селянськи: вона може запікатися під сирною скоринкою або з пряними спеціями, її нарізають на кружечки або півкола, соломкою або кубиками.

У будь-якому випадку ця страва стане справжньою знахідкою і сподобається всім членам вашої сім’ї. А з огляду на те, що картопля запікається в духовці, а не смажиться в олії, вона виходить менш калорійною й більш корисною.

Сьогодні ми пропонуємо вам ознайомитися як із класичним рецептом картоплі по-селянськи, так і з цікавішими й альтернативними варіантами, які неодмінно стануть улюбленим гарніром вашої родини.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися