Класична лазанья Класична лазанья з м'ясним соусом – неймовірно смачна італійська страва, яка отримала любов та визнання мільйонів людей. Її основа – листи лазаньї й два соуси. Вам обов'язково сподобається гармонійне поєднання ніжного вершкового соусу Бешамель і насиченого пряного Болоньєзе. Відчуйте себе італійським кухарем, що створює кулінарний шедевр з нуля! Скористайтеся нашим рецептом тіста для лазаньї та корисними лайфхаками. Готову страву подавайте у формі для запікання – нехай кожен візьме собі стільки, скільки захоче!

Класична лазанья

  • TOП
  • Для романтичної вечері
  • Ситна страва
  • Італійська кухня

Опис:

Класична лазанья з м'ясним соусом – неймовірно смачна італійська страва, яка отримала любов та визнання мільйонів людей. Її основа – листи лазаньї й два соуси. Вам обов'язково сподобається гармонійне поєднання ніжного вершкового соусу Бешамель і насиченого пряного Болоньєзе. Відчуйте себе італійським кухарем, що створює кулінарний шедевр з нуля! Скористайтеся нашим рецептом тіста для лазаньї та корисними лайфхаками. Готову страву подавайте у формі для запікання – нехай кожен візьме собі стільки, скільки захоче!

Інгредієнти:

1 год. 30 хв., 2 порції

Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля — ½ шт. (50 г);
  • яловичий фарш — 250 г;
  • пшеничне борошно — 20 г;
  • вершкове масло — 25 г;
  • пармезан — 25 г;
  • оливкова олія — 20 мл;
  • молоко — 200 мл;
  • заправа до борщу «Томатна з болгарським перцем» — 1 паковання;
  • листки лазаньї — 5 шт.;
  • вода — 70 мл.

Покрокова інструкція:

  • 1

    Підготуйте всі потрібні інгредієнти.

  • 2

    Дрібно порізану цибулину обсмажити до золотавого кольору. М’ясний фарш додайте до цибулі та смажте до готовності яловичини. Посоліть і поперчіть до смаку.

  • 3

    Коли фарш приготується, додайте до нього 1 паковання томатної заправи від «Торчина». Далі тушкуйте на невеликому вогні близько 10 хвилин.

  • 4

    Щоб приготувати соус «Бешамель», потрібно розтопити вершкове масло в посудині з товстими стінками на невеликому вогні. Додати борошно, розмішати. У гарячу суміш (вона називається «ру») потроху влийте холодне молоко, ретельно помішуючи. На цей час посуд краще зняти з вогню. Коли додасте все молоко, поставте соус на невеликий вогонь і варіть, постійно помішуючи, близько 5 хвилин. Щойно соус загусне, посоліть і поперчіть, зніміть з вогню.

  • 5

    Прямокутну вогнетривку форму змастіть маслом, покладіть листки лазаньї за розміром дна, зверху розподіліть трохи соусу «Бешамель».

  • 6

    На «Бешамель» викладіть м’ясний фарш, накрийте листком лазаньї та чергуйте шари, поки не досягнете потрібної висоти. Останнім шаром має бути «Бешамель».

  • 7

    Посипте лазанью тертим пармезаном і запікайте 30 хвилин у розігрітій до 190 градусів духовці. Щоб пармезан не згорів, можна прикрити форму фольгою на перші 20 хвилин. Готову лазанью дістаньте з духовки, дайте постояти хвилин 10, а потім наріжте на порції.

  • 8

    Смачного!


ТОРЧИН РЕКОМЕНДУЄ

Відгуки

Всього 0 відгуків