Інгредієнти:
На 5 літрових банок:
- кетчуп Торчин «Чилі» - 450 г;
- вода - 7 стаканів;
- оцет яблучний - 1 стакан;
- цукор - 1,5 стакана;
- сіль – 2 ст. ложки;
- листя вишні, кропу, смородини, перець горошком - за смаком;
- помідори 3 кг.
Консервовані помідори з кетчупом – новий сучасний рецепт консервування томатів. Приготуйте маринад за нашим рецептом та потіште близьких неймовірно ароматними помідорами із пікантно-солодким смаком. Родзинкою стане кетчуп Торчин «Чилі».
- Простерилізуйте банки.
- Помістіть в кожну банку горошини перцю, кріп, листочки смородини та вишні, щільно покладіть помідори.
- Для приготування розсолу: змішайте кетчуп, воду, оцет, цукор, сіль в каструлі та доведіть до кипіння.
- Як тільки розсіл закипить, розлийте його в банки, щоб помідори повністю покрилися.
- Закатайте банки, переверніть та накрийте теплою ковдрою.
- Залиште вихолоняти.
Варіації рецептів
Консервовані помідори можна використовувати у багатьох стравах, таких як соуси, супи, рагу, піца, салати та інші. Тож ми підібрали ТОП-3 рецепти з використанням консервованих помідорів, які ви легко зможете приготувати вдома:
1. Томатний соус для пасти:
Інгредієнти: консервовані помідори, цибуля, часник, оливкова олія, сіль, перець, базилік або інші спеції.
Опис: Обсмажте на олії дрібно нарізану цибулю та часник. Додайте нарізані консервовані помідори, сіль, перець та інші спеції за смаком. Тушкуйте на помірному вогні 15-20 хвилин. Додайте свіжий базилік або інші трави.
2. Піца:
Інгредієнти: тісто для піци, консервовані помідори, сир моцарелла, вершковий соус, оливки, салямі, базилік та інші топінги за смаком.
Опис: Розкатайте тісто для піци. Розподіліть на ньому вершковий соус та нарізані на кружальця консервовані помідори. Посипте натертою моцареллою, додайте оливки, салямі та інші топінги. Випікайте в попередньо розігрітій духовці, як вказано на упаковці тіста.
3. Томатний суп:
Інгредієнти: консервовані помідори, бульйон (курячий або овочевий), цибуля, морква, сіль, перець, вершки.
Опис: Пасеруйте нарізану цибулю та моркву на олії до м'якості. Додайте консервовані помідори та бульйон. Готуйте на помірному вогні 20-30 хвилин. Перебийте суп блендером до однорідності. Додайте сіль та перець за смаком. Подаючи, можна додати трохи вершків.
Сколько нужно обычного уксуса вместо яблочного?
Потрібно 250 мл оцту.
Наталья_612286
Додаткова стерилізація з маринадом - не потрібна. Ви заливаєте банки киплячим маринадом і закриваєте їх.
Скажіть, не забагато кетчупа? Адже 450 гр це 20 стол. ложок. У рецепті огірків 8 стол ложок на ту саму кількість води. Закривала помідори разом з огірками з маринадом, який зазначений для маринованих огірків , вийшло смачно.
Ірина_630f49732b9ec, цей рецепт розроблений нашим шеф-кухарем для тих, хто любить гостреньки помідори.
За рецептом на 8 столових ложок також смачно. Обирайте той варіант, який ви любите за гостротою.
Стосовно стерилізації. Автори зазначаютть, що цього не потрібно робити. Але, просто залити холодні томати гарячим маринадом та просто закатати - так не можна, все забродить. Якщо вже не стерилізувати, то хочаб 2 рази залити гарячим маринадом, дати добре прогрітися томатом та закрити. До речі, з огірками без стерилізації, а 2 рази залити гарячим маринадом теж працює. Перевірено.
Не зрозуміло 4 пункт. "Паралельно поставити закипати водяну баню (каструлю з водою) для стерилізації." навіщо, стерилізації чого? якщо "россіл закіпає і заливаємо". Але якщо один раз залити помідори і закатати - банки будуть зберігатись в квартирі? щось недописали ;)