Панетоне з копченостями й сухофруктами

Панетоне з копченостями й сухофруктами

  • Італійська кухня
  • Святкова страва
  • Страва вихідного дня

Опис:

Інгредієнти:

4 год., 4 порції

Інгредієнти:

  • просіяне борошно вищого ґатунку — 3 склянки;
  • цукор — 130 г;
  • майонез Торчин® «Делікатесний» — 130 г;
  • ванільний цукор — 5 г;
  • живі дріжджі — 25 г;
  • крохмаль — 1 ст. л.;
  • тепле молоко — 125 мл;
  • куряче яйце — 2 шт.;
  • кориця — щіпка;
  • мускатний горіх — щіпка;
  • чорнослив — 30 г;
  • варено-копчена ковбаса — 50 г;
  • шинка — 50 г;
  • курага — 40 г;
  • родзинки — 40 г;
  • цукрова пудра — 100 г.

Покрокова інструкція:

  • 1

    Підготуйте всі потрібні інгредієнти.

  • 2

    Для опари змішайте й розітріть ложкою на кашку дріжджі, дрібку солі та столову ложку цукру-піску, влийте тепле молоко, насипте трохи більше ніж півсклянки борошна й добре змішайте. Розтирайте ложкою, поки опара не набуде однорідної консистенції — вона повинна бути трохи рідшою, ніж тісто на оладки. Готову опару вкутайте рушником і поставте в тепле місце на 1,5—2,5 години підходити.

  • 3

    У готову опару, ретельно розмішавши її, додайте збиті з цукром і ванільним цукром яйця (зрілість опари можна визначити за дірчастою, пухкою консистенцією та різким кислуватим запахом).

  • 4

    Додати крохмаль з майонезом.

  • 5

    Також додати мускатний горіх, корицю, подрібнений чорнослив, ковбасу, шинку, курагу й родзинки (шматочки м’яса та сухофруктів повинні бути завбільшки з родзинки). Вимішати тісто, рівномірно розподіливши начинку.

  • 6

    Візьміть металеву форму, як для паски, — круглу й з високими стінками, викладіть її папером для випічки, денце та стінки змастіть олією і трохи притрусіть борошном. Заповніть форму тістом приблизно наполовину, дайте кексові підійти (тісто має піднятися до бортиків форми) і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на годину. Готовність пирога перевірте тонкою дерев’яною шпажкою: якщо кекс пропікся, вона повинна залишитися зовсім сухою.

  • 7

    Готовий пиріг присипте цукровою пудрою, остудіть на решітці. Зберігайте в коробці або каструлі в сухому прохолодному місці. Кекс повинен вистоятися до свят від 2 до 7 днів, стати ароматним, набути смаку.

  • 8

    Смачного!


ТОРЧИН РЕКОМЕНДУЄ

Відгуки

Всього 0 відгуків