Рецепти

Великодні пиріжки з рибою і яйцем

Підготуйте всі потрібні інгредієнти.
Тісто: у теплому молоці до 35 градусів розвести цукор, дріжджі. Додати просіяне борошно, сіль і замісити тісто. Потім додати майонез, сіль, лимонну цедру. Вимішувати 7—10 хвилин і залишити на 40 хвилин підходити.
Приготуємо начинку: яйця відварити круто. Рибу нарізати шматочками по 3 см й варити до готовності (близько 3—5 хвилин).
Зелену цибулю, кріп, варені яйця, рибу дрібно порізати ножем, посолити, поперчити, додати майонез і змішати. Щойно тісто підійшло, розділити на 10 однакових частин і сформувати вироби круглої форми, притиснути, у середину покласти начинку й защипнути. Потім сформувати кульку й покласти на деко, застеливши його пергаментом. Зробити насічки на поверхні булочок.
Дати ще тісту постояти 30 хвилин і випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів протягом 15—20 хвилин. Смачного!
Великодні пиріжки з рибою і яйцем
prev
next
Великодні пиріжки з рибою і яйцем
110 хв
4

Інгредієнти:

  • філе сьомги (макрель, голець, горбуша) — 200 г;
  • куряче яйце — 2 шт.;
  • яєчний жовток — 1 шт.;
  • майонез Торчин® «Європейський» — 4 ст. л.;
  • кріп — 20 г;
  • сіль, перець — за смаком;
  • зелена цибуля — 10 г.

Тісто:

  • майонез Торчин® «Делікатесний» — 50 г;
  • сухі дріжджі —2 ч. л.;
  • борошно вищого ґатунку — 500 г;
  • цукор — 60 г;
  • сіль — ½ ч. л.;
  • молоко (або вода) — 250 мл;
  • лимонна цедра — ½ лимона.

Великодні пиріжки з рибою і яйцем - це традиційна страва, яку готують на світле свято Великдень.

  1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
  2. Для приготування тіста: у теплому молоці (35 градусів) розведіть цукор та дріжджі. Додайте майонез «Делікатесний», сіль, цедру лимона, просіяне борошно та замісіть тісто. Вимішуйте 7—10 хвилин. Накрийте та залиште на 40 хвилин підходити.
  3. Для приготування начинки: відваріть яйця вкруту. Рибу наріжте шматочками по 3 см й варіть до готовності (близько 3—5 хвилин).
  4. Зелену цибулю, кріп, варені яйця та рибу дрібно поріжте ножем, посоліть, поперчіть та додайте майонез Торчин® «Делікатесний» - ретельно все перемішайте.
  5. Щойно тісто підійде, розділіть його на 10 однакових частин і сформуйте пиріжки – у  середину покладіть начинку й защіпніть.
  6. Покладіть на деко, застелене пергаментом, накрийте і залиште на 20 хвилин.
  7. Зробіть насічки на поверхні булочок, змастіть жовтком.
  8. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів протягом 15—20 хвилин.

Смачного!

Більше цікавих фактів про великодні пиріжки

  1. У деяких регіонах Великодні пиріжки також відомі як "калачі". Це пухкі пиріжки, які можуть мати різні форми та розміри, але вони завжди запечені з рибою і яйцями.
  2. Пиріжки можуть бути прикрашені різними візерунками або хрестами із вершків, щоб підкреслити їх релігійне значення.
  3. Великодні пиріжки з рибою і яйцем є важливою частиною святкового столу під час Великодня і мають глибокий символічний сенс у християнській традиції.
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися