Інгредієнти:
- філе сьомги (макрель, голець, горбуша) — 200 г;
- куряче яйце — 2 шт.;
- яєчний жовток — 1 шт.;
- майонез Торчин® «Європейський» — 4 ст. л.;
- кріп — 20 г;
- сіль, перець — за смаком;
- зелена цибуля — 10 г.
Тісто:
- майонез Торчин® «Делікатесний» — 50 г;
- сухі дріжджі —2 ч. л.;
- борошно вищого ґатунку — 500 г;
- цукор — 60 г;
- сіль — ½ ч. л.;
- молоко (або вода) — 250 мл;
- лимонна цедра — ½ лимона.
Великодні пиріжки з рибою і яйцем - це традиційна страва, яку готують на світле свято Великдень.
- Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
- Для приготування тіста: у теплому молоці (35 градусів) розведіть цукор та дріжджі. Додайте майонез «Делікатесний», сіль, цедру лимона, просіяне борошно та замісіть тісто. Вимішуйте 7—10 хвилин. Накрийте та залиште на 40 хвилин підходити.
- Для приготування начинки: відваріть яйця вкруту. Рибу наріжте шматочками по 3 см й варіть до готовності (близько 3—5 хвилин).
- Зелену цибулю, кріп, варені яйця та рибу дрібно поріжте ножем, посоліть, поперчіть та додайте майонез Торчин® «Делікатесний» - ретельно все перемішайте.
- Щойно тісто підійде, розділіть його на 10 однакових частин і сформуйте пиріжки – у середину покладіть начинку й защіпніть.
- Покладіть на деко, застелене пергаментом, накрийте і залиште на 20 хвилин.
- Зробіть насічки на поверхні булочок, змастіть жовтком.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів протягом 15—20 хвилин.
Смачного!
Більше цікавих фактів про великодні пиріжки
- У деяких регіонах Великодні пиріжки також відомі як "калачі". Це пухкі пиріжки, які можуть мати різні форми та розміри, але вони завжди запечені з рибою і яйцями.
- Пиріжки можуть бути прикрашені різними візерунками або хрестами із вершків, щоб підкреслити їх релігійне значення.
- Великодні пиріжки з рибою і яйцем є важливою частиною святкового столу під час Великодня і мають глибокий символічний сенс у християнській традиції.