Рецепти

Рибні котлети з карпу

Рибні котлети
Рибні котлети
Рибні котлети
Рибні котлети
Рибні котлети
Рибні котлети
Рибні котлети
prev
next
Рибні котлети

Інгредієнти:

  • філе коропа — 180 г;
  • морква відварена — 1 шт.;
  • яйце — 1 шт.;
  • олія – 10 г;
  • цедра лимона — 5 г;
  • приправа Торчин «10 овочів» — ½ ч. л.

Вершковий соус:

  • вершки 10 % — 250 г;
  • яєчний жовток – 1 шт.;
  • приправа Торчин «10 овочів» — 1 ч. л.

Рибні котлети  - ніжні, соковиті, у вершковому соусі. Чудово смакують з картопляним пюре або рисом, а також їх можна подавати як самостійну страву, наприклад, з салатом. Для приготування таких котлет ви можете використати свій улюблений сорт риби, або навіть мікс із декількох сортів, від цього рибні котлети будуть ще смачнішими!

  1. Попередньо відваріть моркву до готовності та наріжте її на дрібні кубики.
  2. Натріть цедру лимона.
  3. Рибне філе поріжте на шматочки, після чого подрібніть у блендері або пропустіть через м’ясорубку.
  4. В окремій посудині змішайте рибний фарш, приправу Торчин «10 овочів», моркву, цедру лимону і яйце – ретельно вимішайте.
  5. Ложкою або руками сформуйте невеликі котлетки та обсмажте їх на пательні у розігрітій олії до напівготовності.
  6. Для приготування соусу: налийте в каструлю вершки, додайте жовток і приправу Торчин «10 овочів» - доведіть до кипіння, помішуючи вінчиком.
  7. Залийте соусом котлети в пательні, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні ще 5 хвилин.
  8. Подавайте котлети в гарячому вигляді, поливши соусом.

Смачного!

Варіанти приготування рибних котлет

В класичний рецепт рибних котлет можна додавати різні інгредієнти, такі як цибуля, картопля, хліб, замочений у молоці, і навіть твердий сир.

Ми пропонуємо такі цікаві варіації:

  1. Рублені рибні котлети з картоплею і твердим сиром. Їх готують не з фаршу, а із дрібно нарізаного філе риби, яке змішують з тертою картоплею, сиром, спеціями, яйцем, борошном і цибулею. Із заготовки сформуйте невеликі котлетки та обсмажте на пательні по 5 хвилин з кожного боку.
  2. Рибні котлети в духовці. Цей рецепт відрізняється не інгредієнтами, а способом приготування. Змішайте всі необхідні для приготування страви інгредієнти, сформуйте рибні котлети та не обсмажуйте їх, а поставте в духовку на 25 хвилин за температури 180 градусів. В результаті виходить менш калорійна й більш корисна страва.
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися