Інгредієнти:
- червона капуста – ½ маленької;
- очищені волоські горіхи – 6 -7 шт.;
- сир з блакитною пліснявою – 50 г;
- суміш листя салату – 100 г;
- груша – 1 шт.;
- селера – 1 стебло;
- рослинна олія.
Салат з червоної капусти — солодкий і терпкий завдяки груші, пікантний через сир з блакитною пліснявою, селеру та горіхи. А свіжості і хрумкості додає червона капуста, яка відмінно поєднується з іншими інгредієнтами. Важливо нарізати її дуже тонко, майже прозоро, щоб вона не була жорсткою. Приготуйте і оцініть це цікаве поєднання!
- Тонко наріжте капусту, грушу та селеру.
- Сир можна додати цілим шматком або нарізати кубиками.
- Викладіть на тарілку листя салату, капусту, грушу та селеру.
- Зверху покладіть кубики сиру, або цілий шматок.
- Додайте горіхи та заправте олією.
Смачного!
Варіації салатів з червоною капустою
Червона капуста чудово поєднується з фруктами та сирами, надає салату яскравий колір, а також багатий смак і хрустку текстуру. Такий салат може бути основною стравою або гарніром. Оберіть для себе варіант, який смакуватиме найбільше:
- Салат з червоною капустою та морквою з апельсиновим дресингом:
Тонко нашинковану червону капусту змішайте з тонко нарізаною морквою. Заправте дресингом, приготовленим з апельсинового соку, оливкової олії, меду, гірчиці і солі.
- Салат з червоною капустою, квасолею та тахіні:
Суміш червоної капусти з вареною квасолею (чорною, кідні або цілим зерном) заправте тахіні (паста з кунжуту), лимонним соком та часником.
- Салат з червоною капустою, апельсинами та куркумою:
Тонко нашинкуйте червону капусту, додайте сегменти апельсинів, злегка обсмажений кунжут і куркуму. Заправте медово-гірчичним соусом.
- Салат з червоною капустою, авокадо та кунжутом:
Змішайте тонко нашинковану червону капусту з нарізаним авокадо, обсмаженим кунжутом і додайте соєвий соус або медовий дресинг.