Рецепти

Чатні

Цибулю і часник, нарізані кубиками, томити до пом'якшення в оливковій олії. Додати нарізані великими кубиками яблука — підрум’янити.
Додати цитрусовий сік, кетчуп Торчин® «Чили» та готувати до готовності (яблука повинні залишатися пружними). У кінці процесу приготування додати мед.
Засипати спеції – готувати 2 хвилини.
Засипати у пастеризовані банки і закатати. Рекомендуємо до страв із овочів, як соус до м’ясних страв, із білою рибою або як веганську закуску.
Яблучний індійський томатний чатні
prev
next
Яблучний індійський томатний чатні
40 хв
2

Інгредієнти:

  • кетчуп Торчин® «Чилі» — 200 г;
  • яблука зелені (Симеренко або інші) - 10 шт. (очищені);
  • цибуля ріпчаста - 250 г;
  • часник - 25 г;
  • кмин - 4 г;
  • карі - 4 г;
  • куркума - 1 г;
  • цукор - 50 г;
  • кардамон - 2 шт.;
  • сіль - 10 г;
  • мед - 30 г;
  • сік лимона (лайма) - 10-50г (за смаком, залежить від кислоти яблук).

Яблучний чатні - це гостро-солодкий соус, де основним інгредієнтом є яблука. Цей соус ідеально підходить як супровід до м’яса, риби, сирів або смажених страв, а також може використовуватися як додаток до сендвічів.

  1. Цибулю і часник, нарізані кубиками, томіть до прозорості і м'якості в оливковій олії.
  2. Додайте нарізані великими кубиками яблука — підрум’яньте.
  3. Приправте спеціями – готуйте ще 2 хв.
  4. Влийте цитрусовий сік, кетчуп Торчин® «Чилі» та готуйте до готовності (яблука повинні залишатися пружними).
  5. У кінці процесу приготування додайте мед.
  6. Перекладіть у пастеризовані банки і закатайте.

Спробуйте і у вас завжди буде готовий соус до будь-якої основної страви!

Секрети приготування яблучного чатні

Чатні - це індійська страва, яка представляє собою мариновану або варену суміш з фруктів, овочів, спецій та цукру. Ось декілька секретів щодо приготування:

Вибір яблук:

Використовуйте солодкі, соковиті сорта яблук для найкращого смаку.

Техніка нарізання:

Наріжте яблука дрібними кубиками для швидшого приготування та кращого об’єднання смаків.

Використання спецій:

Додайте різноманітні спеції, такі як кориця, кардамон, гвоздика та імбир або будь-які інші за вашим смаком.

Баланс кислоти та солодкості:

Додайте яблучний оцет до солодких сортів яблук і навпаки - більше цукру до кислих сортів.

Колір:

Додайте трошки куркуми або тростникового цукру - це покращить колір та додасть смаку.

Збереження текстури:

Щоб зберегти текстуру яблук, не варіть чатні занадто довго. Яблука повинні залишатися трошки твердими.

Лимонний сік:

Додайте трошки свіжого лимонного соку для свіжості та збереження яскравого кольору.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися