Інгредієнти:
- сочевиця - 150 г;
- зелена цибуля - 30 г;
- морква — 100 г;
- червона капуста — 50 г;
- томати — 100 г;
- огірки — 100 г;
- зелень;
Для соусу:
- кетчуп Торчин® «Лагідний» — 3 ст. л.;
- оливкова олія — 3 ст. л.;
- лимонний сік — 1 ст. л.;
- лимона цедра;
- сіль, перець.
Неймовірна за своїми корисними властивостями сочевиця, незаслужено забута в нашій кухні, стає знову популярною в цьому рецепті. Свіжі овочі, зелень і томатний соус на основі кетчупу Торчин® «Лагідний» — оптимальний баланс смаку та аромату.
- Відваріть сочевицю. Всі овочі наріжте дрібними кубиками.
- Для приготування соусу: до кетчупу Торчин® «Лагідний» додайте оливкову олію, лимонний сік, лимонну цедру, сіль та перець – ретельно перемішайте.
- Овочі викладіть на тарілку, зверху висипте сочевицю.
- Полийте соусом з кетчупом Торчин® «Лагідний» і посипте зеленню.
Варіації приготування салату з сочевицею
Ось декілька цікавих рецептів салату з сочевицею на різний смак:
- Салат з зеленою сочевицею та фетою:
- Відваріть зелену сочевицю до готовності.
- Додайте нарізану фету, кілька оливок та нарізану свіжу м'яту.
- Полийте оливковою олією та бальзамічним оцтом.
- Салат з сочевицею, апельсинами та кедровими горішками:
- Відваріть зелену або чорну сочевицю до готовності.
- Додайте нарізані апельсини, обсмажені кедрові горішки та листя м'яти.
- Заправте салат апельсиновим соком та оливковою олією. Приправте сіллю та перцем.
- Салат з сочевицею та грибами:
- Відваріть зелену сочевицю до готовності.
- Обсмажте нарізані гриби та часник на сковороді.
- Перемішайте сочевицю та гриби, додайте нарізану петрушку та лимонний сік.
- Заправте оливковою олією та приправте сіллю та перцем.