Рецепти

Аранчині

Підготуйте всі потрібні інгредієнти.
Фарш змішайте з майонезом і подрібненою зеленню, посоліть і поперчіть.
Відварений (гарячий) рис змішайте з тертим сиром, додавши 1 ст. ложку борошна. Яйце посоліть і збийте в піну.
З фаршу сформуйте кульку (якщо робите багато, заздалегідь накрутіть кульки з м’яса й трохи заморозьте їх: так простіше буде крутити красиві кульки).
Сформуйте з рису вдвічі більшу кульку. Потім рисову кульку приплюсніть і, поклавши в центр м’ясну , заліпіть її всередині рисової. Після цього обваляйте в борошні, потім — у яйці й сухарях.
Смажте в олії до утворення рум’яної скоринки, знімаючи на серветку, щоб олія не залишалася на сухарях.
Перед подаванням потримайте ще в духовці за 170 градусів 15—20 хвилин. Смачного!
Аранчині
prev
next
Аранчині
30 хв
4

Інгредієнти:

  • відварений круглий рис (наприклад, єгипетський) – 300 г (1,5 склянки);
  • мʼясний фарш (можна будь-який, головне, не дуже жирний) – 180-200 г;
  • зелень: петрушка (опціонально базилік) – 5-10 г;
  • спеції – за смаком;
  • майонезний соус "Часниковий" Торчин® – 100 г;
  • твердий сир – 100 г;
  • борошно – 3 столові ложки;
  • яйця – 2 шт;
  • сухарі для панірування – 100 г (близько 4 ст.л.);

Аранчіні – це традиційна страва, яка перекочувала до нас із сонячної Сицилії. Вона являє собою невеликі пиріжки круглої форми, сформовані з відварених рисових зерен, усередині яких – соковита і смачна начинка. Класичний рецепт аранчіні передбачає тільки наявність рису. Заправляти страву можна м'ясом, овочами, сиром моцарелла тощо.
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати різні варіанти рисових пиріжків із незвичайними начинками, а також відкриєте для себе класичний рецепт аранчіні з фаршем і спеціями.
 

Етапи приготування аранчіні з сиром

  1. До м'яса, пропущеного через м'ясорубку, додайте майонезний соус Торчин® з часником, який додасть начинці ніжнішого смаку.
  2. Додайте дрібно порубану зелень, спеції, змішайте все до однорідності.
  3. Сформуйте з фаршу невеликі фрикадельки. Щоб фарш не прилипав до рук, змочіть їх водою.
  4. Рис змішайте з подрібненим на тертці сиром і просійте борошно. Зробіть із рису плоске коло, всередину якого помістіть м'ясну кульку і закрийте пиріжок.
  5. Після формування аранчіні, обваляйте їх у борошні, яйці та нарешті - у подрібнених сухарях.
  6. Смажте рисові кульки до появи легкої скоринки, а потім помістіть у духовку за температури 170 градусів на 15-20 хвилин.

Аранчіні будуть ще смачнішими, якщо подати їх до столу з соусом. Ми пропонуємо вам приготувати соус для аранчіні на основі сиру фета та майонезу. Соус готується просто – потрібно змішати всі інгредієнти: фету, мед, дрібно порубаний часник, трохи майонезу, дрібку спецій і винний оцет. Для однорідності перебийте все в блендері і соус готовий. 

Соус “Сирний дресинг” до аранчіні

Інгредієнти:

  • суміш перців – 1 щіпка;
  • мед – 1 ст.л.;
  • сир фета – 100 г;
  • винний оцет – 1 ст.л.;
  • часник – пару зубчиків;
  • майонез "Європейський" Торчин® – 3 столові ложки.

Варіанти приготування аранчіні
У сицилійців є свій рецепт того, як готувати аранчіні. Обов'язкова його складова включає формування рисових кульок і їхнє обвалювання в хрусткому паніруванні. Однак жителі середземноморського острова дуже люблять експерименти і постійно шукають цікаві поєднання для начинки таких пиріжків. Ось, наприклад, кілька цікавих варіантів:

  1. Аранчіні з креветками. Для начинки використовуються сир моцарела, відварені креветки та ароматні спеції. Морепродукти добре поєднуються з рисом і роблять страву більш дієтичною.
  2. Аранчіні з моцарелою. Простий у приготуванні та швидкий варіант закуски або обіду. З начинки тут тільки зелень і сир моцарела. Можна також додати невелику кількість тертого твердого сиру.
  3. Аранчіні з печерицями та ріпчастою цибулею. Для різноманітності в начинку можна покласти сир моцарела.

Смачного!
 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися