Інгредієнти:
- майонез Торчин® «Європейський» — 4 ст. л.;
- яблучний оцет — 5 г;
- сметана — 1 ст. л.;
- тушка свіжомороженого минтая — 1 шт. (якщо філе, тоді 2 шт.);
- сіль, перець — до смаку;
- лимон — 4 часточки;
- борошно — 5 ст. л.;
- крохмаль — 4 ст. л.;
- куряче яйце — 2 шт.;
- часник — 1 зубок;
- картопля, зварена в шкірці, — 1 шт.;
- розмарин — щіпка;
- сушений кріп — щіпка;
- крижана вода — 80 мл;
- олія для смаження — 300 г.
Минтай розділити на філе за допомогою ложки й ножа (або взяти філе). Посолити, поперчити, змазати 1 ложкою майонезу й подрібненим розмарином, накрити та дати замаринуватися протягом 5 хвилин.
Приготувати кляр із 4 ложок борошна й 4 ложок крохмалю, крижаної води, 2 яєць. Обкачати рибу в борошні. Потім опустити в кляр і відразу — у киплячу олію. Готувати 5-6 хвилин.
На цій олії підсмажити запаніровану картоплю.
Приготувати соус: змішати подрібнений кріп, 3 ложки майонезу, сіль, перець, оцет, сметану.
Викласти картоплю й рибу на пергамент. Подавати з соусом і лимоном. Смачного!