Рецепти

Грибний суп з морквою

Грибний суп з морквою
Грибний суп з морквою
Грибний суп з морквою
Грибний суп з морквою
prev
next
Грибний суп з морквою

Грибний суп: інгредієнти для класичного рецепта

Як зварити грибний суп за класичним рецептом? Оскільки немає одного універсального принципу приготування страви, ми візьмемо його найпопулярнішу варіацію. Для цього вам знадобляться:

  • морква — 60 г;
  • ріпчаста цибуля — ½ шт.;
  • печериці — 30–40 г;
  • питна вода — 0,5 л;
  • приправа Торчин «10 овочів» — 1 чайна ложка;
  • сіль, перець — на свій смак;
  • рослинне або вершкове масло для обсмажування;
  • зелень для подачі.

З такої кількості інгредієнтів у вас вийде швидкий і простий грибний суп на 2-х людей.

Етапи приготування грибного супу

Як готувати грибний суп? Усе просто: як тільки ви підготуєте всі інгредієнти, процес створення страви стає легким і забирає близько півгодини.

Готувати страву потрібно в кілька етапів:

  1. Усі овочі очистіть, ретельно помийте і просушіть паперовим рушником.
  2. Лук наріжте невеликими кубиками, моркву — півколом або колом. Гриби можна порубати дрібно. Однак, щоб відчути основний інгредієнт, краще подрібнити їх на великі шматочки.
  3. У каструлі з товстим дном на вершковому або рослинній олії обсмажте овочі до напівготовності.
  4. Залийте все водою, додайте сіль, перець і приправу Торчин «10 овочів». Саме вона привнесе в першу страву насичений аромат червоного перцю, часнику, пастернаку, томатів.
  5. Доведіть бульйон до кипіння й залиште варитися на середньому вогні 15–20 хвилин.
  6. Дайте страві настоятися 5–10 хвилин.
  7. Розлийте грибний суп у порційні тарілки та прикрасьте дрібно посіченою петрушкою.
  8. Подавайте в гарячому вигляді.

Грибний суп може стати вашою улюбленою альтернативою класичному м’ясного бульйону. Гриби мають насичений смак і особливу текстуру, а ароматні овочі та запашні спеції надають бульйону приголомшливий аромат.

Щоб трохи урізноманітнити класичний рецепт, подавайте суп із грінками, натертими часником, або зі столовою ложкою сметани. Експериментуйте, щоб знайти ідеальний рецепт, який урізноманітнює меню вашої родини.

Грибной суп

Цікаві варіанти грибного супу

Грибний суп зазвичай готують із білих грибів, печериць, лисичок, глив, опеньків і т. д. Саме від вибору грибів буде залежати подальше поєднання продуктів. Ми зібрали для вас кілька цікавих рецептів:

  1. Грибний суп із плавленим сиром, який виходить наваристим, калорійним і дуже смачним. До звичайного набору продуктів для першої страви в кінці додають брусочок тертого плавленого сиру, який відповідає за своєрідну текстуру й насичений смак страви.
  2. Грибний суп із куркою й рисом. Просто додайте до бульйону на білих грибах куряче філе, рис, яйця і ваші улюблені спеції: в ідеалі — орегано, чебрець, базилік, петрушка.
  3. Суп із грибами, томатами та сочевицею. Оригінальний і незвичний рецепт, який сподобається вегетаріанцям. У супі гармонійно поєднуються печериці, пряна трава, сочевиця, томати, морква й цибуля.

Грибний суп

Грибний суп — це ситна зігріваюча ароматна страва, основою якої, як і випливає з назви, є гриби. Саме вони надають цікавий аромат і смак бульйону. Головна перевага першої страви — відсутність одного єдиного рецепта, у кожній країні або навіть регіоні існують свої особливості поєднання продуктів.

За консистенцією грибний суп буває двох видів:

  • класичний, з наваристим бульйоном:
  • пюреподібна консистенція, яку отримують, перебиваючи готовий суп у блендері.

Що стосується додаткових інгредієнтів, тут ви зможете проявити фантазію. Грибний суп може готуватися з вершками, сиром, крупами, макаронами, куркою, різноманітними спеціями та травами.

Для всіх, хто втомився від класичних перших страв, ми підготували кілька цікавих варіантів, що перетворюють приготування грибного супу у творчий процес, а також класичний рецепт, який ви полюбите вже з першої ложки.

 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися