Інгредієнти:
- майонез Торчин® «Європейський» — 100 г;
- філе слабосолоної червоної риби — 200 г;
- свіжий огірок — 2 шт.;
- кріп — 10 г;
- листки салату — 5 шт.;
- норі (водорості) — 5 шт. (половинок);
- лимон — ½ шт.
- Рис:
- круглий рис — 100 г;
- вода — 250 мл;
- яблучний оцет — 20 г;
- білий винний оцет — 20 г;
- сіль — щіпка;
- цукор — 20 г.
- Підготувати всі інгредієнти.
- Рис ретельно промити 2-3 рази. Варити до готовності. Приготувати заправу, змішавши два види оцту, сіль, цукор до повного розчинення (можна трохи підігріти). Заправити рис і вимішати ретельно дерев’яною лопаткою.
- Огірок, рибу нарізати кубиками та змішати з подрібненим кропом і майонезом.
- Узяти один листок норі жорстким боком до себе, розгорнути до себе правим краєм на 45 градусів. Узяти кульку рису (приблизно 50 г) і викласти в лівому куті у формі трикутника.
- Потім, поклавши листочок салату, згорнути в конус, залишивши вгорі місце на начинку.
- Викласти начинку в конус. Подавати, прикрасивши лимоном.
- Смачного!