Рецепти

Кабачкова ікра

Пасеруйте 2 ріпчасті цибулини і морквину на невеликому вогні разом з зубчиком часнику
Додайте 2 кабачки, порізані на кубики середнього розміру, і 1 ст. л. цукру
А для повноцінного смаку додайте 1 упаковку Заправки для борщу з болгарським перцем Торчин®. Ретельно перемішайте та тушкуйте 10 хв
Пересипте все до каструлі або миски та збийте блендером до однорідної консистенції
Кабачкова ікра
prev
next
Кабачкова ікра

Як приготувати кабачкову ікру

Для приготування смачної ікри приблизно на 8 порцій вам знадобляться:

  • Кабачки – 2 кг
  • Часник – 1 головка
  • Заправка для супу Торчин «Овочева з болгарським перцем» – 1 упаковка
  • Вершкове масло – 0,5 пачки (приблизно 100 грамів)
  • Цукор – 1 ст. л.

Усе готово для приготування смачної і корисної овочевої ікри. Почнемо:

  1. Кабачки необхідно порізати і подрібнити, для цього підійде м'ясорубка або блендер.
  2. Після перекладіть масу в невелику каструлю або глибоку сковорідку і додайте заправку «Овочева з болгарським перцем».
  3. Накрийте кришкою і доведіть суміш до кипіння.
  4. Після закипання додайте вершкове масло і протушкуйте кабачки приблизно 40 хвилин.
  5. Коли блюдо буде майже готове, додайте дрібно нарізаний часник.
  6. Якщо кабачкова ікра готується для консервації – додайте оцет і закайте її в банки.

Вітаємо, кабачкова ікра (овочева ікра) готова! Дайте їй трохи охолонути і можна приступати до дегустації.

Варіанти приготування кабачкової ікри

Практично в кожній родині є улюблений рецепт кабачкової ікри. Десь він передається ще від прабабусі, а хтось буквально недавно знайшов спосіб приготування в Інтернеті.

Не дивно, що одного варіанту у страви бути не може – існують десятки варіацій. У кабачкову ікру додають баклажани, яблука, сиру або обсмажену моркву, спеції і «секретні інгредієнти».

Кабачкова ікра найчастіше готується для консервації, щоб ласувати смаком у холодні осінньо-зимові дні. Однак і в свіжому вигляді вона має відмінний смак. Спробуйте приготувати страву за простим рецептом Торчин і відкрийте нові нотки давно знайомої закуски.

Кабачкова ікра

Ніжна, повітряна та дуууже смачна, кабачкова ікра – це смак дитинства для багатьох українців. Вона відмінно поєднується з картопляним пюре, крупами або навіть простою скибочкою свіжого хліба.

Ідеальної пюрованої консистенції або з маленькими шматочками, охолоджена або тепла – в кожному домі люблять по-своєму, проте складно знайти людину, яка не знає, що таке овочева ікра. Сьогодні магазини пропонують широкий асортимент, тому купити ікру можна в будь-який день. Але ж куди смачніше зробити її вдома, особливо в літній сезон молодих кабачків. Тим паче, що приготувати закуску зовсім не складно.

Пропонуємо спробувати швидку кабачкову ікру за рецептом Торчин – із додаванням готової заправки.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися