Інгредієнти:
- куряче філе – 300 г;
- сіль, перець – за смаком;
- борошно – 2 ст. л.;
- гірчиця Торчин® «Міцна» – 50 г;
- гірчиця Торчин® «Лимонна з медом» – 30 г;
- жовток – 1 шт.;
- вершкове масло – 100 г;
- мед – 50 г;
- кунжут смажений – 20 г;
- олія рослинна – 50 г.
Здавалося б, м'ясо та солодкий смак – дивне поєднання. А ось і ні! Екзотичні страви азіатської кухні з кисло-солодким смаком обожнює увесь світ. Спробуйте нашу кулінарну варіацію знаменитої курки у медово-гірчичному соусі. В основі рецепту – два види гірчиці від Торчин®, мед, смажений кунжут та спеції. Саме ці інгредієнти надають страві східного колориту!
- Куряче філе наріжте кубиком.
- Посоліть, поперчіть та запаніруйте філе у борошні.
- Для приготування соусу: додайте в сотейник жовток, гірчицю Торчин® «Міцна» та ретельно перемішайте вінчиком.
- Додайте гірчицю Торчин® «Лимонна з медом» - перемішайте.
- Влийте в соус розтоплене вершкове масло тоненьким струмком, постійно помішуючи вінчиком.
- Соус прогрійте, щоб він загустів і в кінці додайте мед.
- Філе обсмажте до готовності на рослинній олії.
- Готову курочку додайте в гарячий соус, перемішайте і подавайте, посипавши кунжутом.
Смачного!
Варіації приготування курки в гостро-солодкому соусі
Експериментуйте зі співвідношенням гострого та солодкого, щоб створити ідеальний баланс смаків для вашої курки в гостро-солодкому соусі. Ось кілька рецептів для курки в гостро-солодкому соусі:
- Курка з апельсинами та чилі:
Обсмажте курку з обох сторін.
Приготуйте соус з апельсинового соку, чилі, меду та соєвого соусу.
Залийте курку соусом та тушкуйте до готовності.
- Курка в соусі "Теріякі" з перцем чилі:
Запечіть курку в соусі Торчин® "Теріякі".
Додайте нарізані кільця чилі перед подачею.
- Азіатська курка з соусом імбир-чилі:
Замаринуйте курку у соусі із соєвого соусу, імбиру, чилі, часнику та обсмажте.
Подавайте зі смаженим горіхами та зеленню.
- Курка в медово-соєвому соусі:
Замаринуйте курку в суміші меду, соєвого соусу, чилі, часнику та запечіть.
Подавайте зі смаженими овочами.