Інгредієнти:
- курячі крильця – 8 шт;
- кетчуп Торчин® “До шашлику” – 120 г;
- мед – 20 г;
- сіль, паприка, кмин, каррі – по 1 чайній ложці;
- олія для фритюру.
Крильця Баффало – це страва, в якій курячі крила розділяються на окремі сегменти, які обсмажуються, і подаються з різними соусами. Ця страва отримала назву на честь штату Буффало, де в одному з барів і була вигадана нині легендарна закуска. У США крильця Баффало стали фірмовою стравою на футбольному турнірі Супербоул, який традиційно дивиться вся країна. Відмінна риса крилець Баффало – це хрустка скоринка, насичена ароматними спеціями та легкою солодкою ноткою.
Рецепт крилець Баффало: проста інструкція
- Ретельно промиваємо крила і видаляємо залишки пір'я. Гострим ножем розділяємо кожне крило на 3 частини вздовж суглобів. Відкладаємо кінчики крил, адже вони не знадобляться. Невикористані частини крилець можна заморозити для приготування курячого бульйону або використовувати для інших курячих закусок.
- Змішуємо сіль, паприку, каррі та кмин у мисці. Додаємо крила і приправляємо їх цією сумішшю, ретельно перемішуючи, щоб приправи розподілились рівномірно по поверхні крилець.
- Розігріваємо гриль і обсмажуємо крила з обох боків, поки не з'явиться золотиста скоринка (приблизно 2,5 хвилини з кожного боку). Потім переміщуємо крильця до зони непрямого жару і готуємо їх ще 20-25 хвилин до повної готовності.
- Готуємо соус для заправки. Змішуємо кетчуп Торчин® “До шашлику”, мед і залишки приправ у мисці.
- Готові крильця додаємо до соусу, ретельно перемішуємо і подаємо на великій тарілці разом із свіжими овочами. Рекомендуємо подавати з морквою, селерою, томатами, цукіні, огірками та листям салату. Також до подачі можна підготувати різні види соусів, що підкреслять смак крилець, як-то соус Торчин® “Часниковий”, соус Торчин® “BBQ” та соус Торчин® “Бургер”.
Ця традиційна американська закуска може бути подана як самостійна страва або ж разом зі свіжими овочами.
Окрім гриля, їх також можна приготувати, запікаючи в духовій шафі або смажачи на сковороді. Крильця Баффало можна готувати з або без панірування. Панірування робить страву особливо хрусткою, а без нього скоринка вийде підсмаженою і більш м'якою з приємним ароматом меду і спецій.
Смачного!