Рецепти

Кіш з грибами

Підготуйте всі потрібні інгредієнти.
Швидко замісіть тісто, скачайте з нього кулю й приберіть у холодильник.
Гриби підсмажте до золотавого кольору на трохи змащеній олією пательні й зніміть. Цибулю тушкуйте на олії, доки не стане м’якою й солодкою, з додаванням чебрецю та мускатного горіха.
Яйця збийте з майонезом і тертим сиром.
Тісто розкачайте й покладіть у форму з бортиками. Наколіть виделкою й опустіть всередину марлевий мішечок, наповнений горохом або крупою. Випікайте 20—25 хвилин за температури 180 градусів.
Дістаньте мішечок. Змішайте цибулю, гриби, яєчну суміш — посоліть і поперчіть.
Викладіть у корж і випікайте в розігрітій духовці до 165 градусів протягом 40—45 хвилин. Діставши з духовки, дайте страві трохи охолонути. Смачного!
Кіш цибульний з грибами
prev
next
Кіш цибульний з грибами
150 хв
4-5

Інгредієнти:

• цибуля ріпчаста (можна змішати з цибулею-порей) - 400 г;

• гриби – 200 г;

• майонезний соус Торчин® «Делікатесний» – 100 г;

• курячі яйця – 2 шт.;

• сіль, перець – за смаком;

• твердий сир – 80 г;

• рослинна олія;

• чебрець - 2 г;

• мускатний горіх – 1 г.

Тісто:

• просіяне борошно - 280 г;

• холодна вода – 4 ст. л.;

• майонезний соус Торчин® «Делікатесний» – 100 г.

Кіш з грибами - це французький відкритий пиріг, для приготування якого використовують листкове або пісочне тісто і начинку заливають сумішшю з яєць, сиру, вершків або майонезу. У наш час існує велика різноманітність рецептів цього пирога, а начинку ви можете обрати за своїм смаком.

  1. Спочатку готуємо тісто: просійте борошно, додайте холодну воду і майонез - замісіть еластичне тісто.
  2. Загорніть у плівку і покладіть у холодильник на 30 хвилин.
  3. Наріжте цибулю-порей, ріпчасту цибулю і гриби.
  4. Обсмажте гриби в олії на пательні – перекладіть.
  5. На цій же пательні пасеруйте обидва види цибулі.
  6. Додайте до цибулі мускатний горіх та чебрець.
  7. Перекладіть цибулю до грибів і перемішайте.
  8. Готуємо заливку: збийте яйця з майонезом Торчин «Делікатесний». Додайте натертий сир - перемішайте.
  9. Отриману суміш змішайте з цибулею та грибами.
  10. Приправте сіллю та перцем.
  11. Розкатайте тісто у коло товщиною 3 мм і перекладіть у форму для випікання, застелену пергаментом. Дно проткніть кілька разів виделкою.
  12. Покладіть зверху на тісто пергамент та висипте на нього сухий горох.
  13. Випікайте тісто 25-30 хвилин за температури 180 градусів.
  14. Дістаньте тісто, приберіть горох і рівномірно розподіліть начинку.
  15. Знову поставте випікатися в духовку на 40-45 хвилин за температури 165 градусів.
  16. Voila!

Кіш можна подавати як гарячим, так і холодним!

Варіанти приготування кішу з грибами

Готуючи кіш з грибами, ви можете імпровізувати з інгредієнтами – додайте сезонні гриби влітку або восени. Взимку можна використати печериці або сушені гриби.

Торчин зібрав кілька варіантів для ваших експериментів:

1. Кіш із грибами, яловичиною та шпинатом. М'ясний варіант пирога, який передбачає використання яловичої грудинки. Також використовуються сир конте, морква, гриби та яєчна суміш.

2. Кіш з грибами та сиром фонтину. Дуже ніжний рецепт, що готується практично ідентично. Ріпчасту цибулю та цибулю-порей можна замінити цибулею-шалот.

3. Кіш із фореллю, броколі та грибами. Для приготування необхідно подбати про наявність сиру, сметани, капусти броколі, копченої форелі та зеленої цибулі.

Оберіть і приготуйте свій улюблений варіант і кличте друзів на дегустацію!

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися