Рецепти

Мексиканське асадо

Мексиканське асадо : рецепт з фото та відео
Мексиканське асадо : рецепт з фото та відео
Мексиканське асадо : рецепт з фото та відео
Мексиканське асадо : рецепт з фото та відео
Мексиканське асадо : рецепт з фото та відео
Мексиканське асадо : рецепт з фото та відео
prev
next
Мексиканське асадо : рецепт з фото та відео

Інгредієнти:

  • цукіні – 1 шт;
  • болгарський перець – 1 шт;
  • морква – 1 шт;
  • курячі ніжки – 10 шт;
  • лайм – 1 шт;
  • соєвий соус Торчин® – 2 ст. л.;
  • приправа Торчин® "10 овочів®" із перцем мексиканської кухні – 10 г;
  • кетчуп Торчин® "Лагідний" – 1 склянка;
  • олія соняшникова – 100 г.

Асадо – це ситна апетитна страва, особливо поширена в Південній Америці. Її основу складає м'ясо. Це може бути курка, свинина, яловичина, індичка тощо. При цьому в традиційному рецепті м'ясо маринується в спеціях і обсмажується на грилі.
Сьогодні для приготування асадо не обов'язково використовувати мангал. Підходить і гриль-сковорідка, яка дає змогу домогтися такої ж соковитості та ніжності м'яса з використанням мінімальної кількості рослинної олії.

Етапи приготування асадо
Рецепт асадо, який ми пропонуємо, складається з простих інгредієнтів, багато з яких завжди можна знайти в холодильнику. Готується страва близько години. Весь процес приготування асадо можна розділити на кілька етапів:

  1. Усі овочі: цукіні, болгарський перець і моркву наріжте кубиками.
  2. Курячі ніжки замаринуйте в соку одного лайма і соєвому соусі Торчин®, щоб надати їм солодкуватого присмаку і пікантного аромату.
  3. Сковороду поставте на вогонь і додайте олію. Обсмажуйте нарізані овочі до утворення золотистої скоринки.
  4. Паралельно на другій сковороді обсмажуйте попередньо замариновані курячі ніжки.
  5. Додайте овочі до курки та ретельно все перемішайте. Продовжуйте готувати страву ще 20 хвилин.
  6. На останньому етапі додайте кетчуп Торчин "Ніжний", який додасть асадо насиченого томатного смаку.
  7. Додайте приправу Торчин "10 овочів".
  8. Томіть до готовності на повільному вогні та подавайте в гарячому вигляді. 

З описаної в нашому рецепті кількості інгредієнтів ви зможете приготувати апетитне й ароматне асадо на 3-х осіб.

Варіанти приготування асадо
Якщо ви хочете приготувати асадо за класичним рецептом, бажано обсмажувати овочі з м'ясом на грилі. Проте ця страва сьогодні має кілька варіацій, які відрізняються одна від одної інгредієнтами та способом приготування. Ми зібрали для вас ще кілька цікавих рецептів, які допоможуть урізноманітнити меню вашої родини:

  1. Асадо з картоплею. Цей рецепт також передбачає випікання м'яса в духовці. В якості основи використовуються яловичі реберця. М'ясо поріжте на великі шматочки. В окремій мисці змішайте спеції: паприку, каррі, кмин, сіль і перець. Додайте рослинну олію. Опустіть м'ясо в спеції та добре обваляйте в них кожен шматочок. Залиште основу для асадо маринуватися. Цибулю наріжте на четвертинки. Моркву подрібніть великими шматочками та почистіть картоплю. Викладіть у глибоку каструлю яловичину, зверху очищену і порізану на половинки картоплю, моркву, цибулю і часник. Накрийте фольгою і відправте в духовку на 50 хвилин.
  2. Асадо з соусом чімічуррі. Телятину замаринуйте в оливковій олії з додаванням невеликої кількості гірчиці, меду, розмарину, цукру, перцю та солі. Залиште м'ясо на 40 хвилин, після чого поставте в духовку розігріту до 140 градусів і випікайте 2-3 години. Для приготування соусу подрібніть зелень, в'ялені томати та болгарський перець. Подрібніть часник і додайте до овочів і трав. Туди ж покладіть мелений перець чилі, орегано, сіль і перець. Для заправки соусу змішайте оливкову олію, оцет і бальзамічний соус у рівних частинах. Усе це перебийте в блендері до однорідної консистенції. Перекладіть його в соусницю і подавайте до м'яса.
     
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися