Рецепти

Овочевий рататуй - Торчин ®

Підготуйте всі необхідгі інгредієнти.
Наріжте великими кубиками цукіні, кабачки, болгарський перець, півколом червону цибулю. Розігрійте пательню. Щоб рататуй не перетворився на однорідну кашу, овочі потрібно смажити окремо один від одного.
Спочатку обсмажте баклажани, доки вони не покриються легкою золотистою скоринкою. Обсмажте цукіні за тим же принципом. Обсмажте цибулю з 3 зубчиками часнику (роздавленими ножем). Щойно цибуля стане злегка золотистою, відразу ж додайте порізаний на великі шматочки болгарський перець та обсмажуйте близько 1 хвилини, весь час перемішуючи. Додайте цукіні з баклажанами. Наріжте колами томат, додайте 8 шт. чері та помістіть все до каструлі, де ретельно перемішайте.
Для збалансованого смаку і аромату додайте 1 ст. л. універсальної приправи Торчин® «10 Овочів» і тушкуйте все ще 2-3 хвилини.
Смачного!
Овочевий рататуй
prev
next
Овочевий рататуй

Інгредієнти:

  • цукіні – 1 шт;
  • баклажан – 1 шт;
  • цибуля червона – 1 шт;
  • часник – 3 зубчики;
  • помідор – 1 шт;
  • чері – 8 шт;
  • болгарський перець – 1 шт;
  • приправа Торчин® «10 Овочі» – 1 ч. л.

Наш рецепт овочевого рататую швидкий та простий у приготуванні. Різноманітність овочів робить страву не тільки смачною, а й корисною. Загалом на приготування обіду у вас піде близько 25 хвилин.

Овочевий рататуй: етапи приготування

Готується овочевий рататуй дуже просто:

  1. Підготуйте кабачки та цукіні, очистивши та нарізавши їх на кубики.
  2. До сковороди додайте невелику кількість олії і поставте її на вогонь.
  3. Додайте баклажани та обсмажуйте їх до появи золотистої скоринки.
  4. Зніміть баклажани зі сковороди і покладіть туди кабачки. Також готуйте їх до скоринки.
  5. Окремо обсмажте нарізану цибулю із подрібненим часником. Коли цибуля розм'якне і стане трохи золотистою, додайте до неї нарізаний болгарський перець.
  6. Обсмажуйте овочі, перемішуючи їх.
  7. Покладіть у сковорідку баклажани та кабачки, наріжте помідори чері.
  8. Усі овочі перекладіть у глибоку каструлю і добре перемішайте. Додайте приправу Торчин «10 овочів», яка збагатить аромат та смак страви.
  9. Гасіть овочевий рататуй на повільному вогні протягом 2-3 хвилин.

Зі зазначеної кількості інгредієнтів у вас вийде овочевий рататуй на 2 порції.

Цікаві варіації страви

Овочевий рататуй не знає меж і пропонує безліч варіацій, що дозволяють створювати унікальні поєднання смаків та ароматів. Важлива перевага полягає в тому, що рататуй можна приготувати з будь-яких сезонних овочів – влітку це можуть бути кабачки та баклажани, а взимку гарбуз та картопля тощо.

Для вас ми підготували кілька нестандартних рецептів, які відкриють вам нові грані цієї популярної французької страви.

1. Рататуй із кабачків із картоплею. Ситна страва, яка стане ідеальним обідом чи вечерею. Головне, що такий рататуй простий у приготуванні. Картопля та кабачки поріжте на кружечки однакової товщини. Всипте їх у миску, закиньте сіль, поперчіть, додайте тертий часник і трохи олії. Викладіть кружечки у форму шарами один за одним, чергуючи картоплю та кабачок. Полийте овочевий рататуй олією і відправте в духовку на 30 хвилин. Через півгодини дістаньте рататуй, посипте твердим сиром страву і залиште готуватися ще на 5-10 хвилин.

2. Овочевий рататуй із грибами. До кабачків, баклажанів та помідорів тут додають ще печериці. Усі інгредієнти нарізають на кружечки. Змішайте гриби з овочами в мисці, додайте улюблені спеції та викладіть все у форму для випікання. Готуйте рататуй у духовці 25 хвилин, дістаньте, посипте тертим сиром і кропом, відправте ще 5 хвилин.

Смачного!

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися