Рецепти

Пісний плов

Пісний плов
Пісний плов
prev
next
Пісний плов

Інгредієнти:

• рис довгозернистий – 500 г;

• олія оливкова – 50 мл;

• баклажани – 2 шт.;

• морква – 2 шт.;

• цибуля ріпчаста – 1 шт.;

• приправа Торчин® «10 овочів» – 1 ст. л.;

• часник – 1 шт.

Пісний плов –  це легкий, ароматний та смачний вид плову, який готується не з м’сом, як всі звикли, а з різноманітними овочами. Ідеальний для літньої вечері, дієти або під час посту. Сміливо додавайте в сімейне меню і подавайте як гарнір або як самостійну страву. Неповторний аромат та смак овочів нікого не залишить байдужим.

  1. Замочіть рис у холодній воді на 2 години.
  2. Розведіть приправу Торчин «10 овочів» у воді, перемішайте.
  3. Наріжте цибулю дрібно, моркву – соломкою, а баклажани почистіть і наріжте кубиками.
  4. Пасеруйте цибулю та моркву на пательні до м’якості, додайте баклажани – тушкуйте овочі до готовності.
  5.  Всипте промитий рис, залийте бульоном, додайте навпіл розрізану головку часнику, накрийте кришкою та залиште готуватися близько 20 хвилин до готовності рису.

І можна подавати на стіл! А на другий день пісний плов буде ще смачніший, так як він настоїться і поєднаються між собою всі інгредієнти!

Секрети приготування пісного плову

Головний секрет страви пісний плов – не склад інгредієнтів, а процес приготування. Є два основні етапи: підготовка овочевого бульйону, який надасть рису особливий смак та аромат, а також поєднання бульйону з рештою компонентів.

Керуючись нашими підказками, ви отримаєте запашну та апетитну страву із звичайних продуктів.

Вибір та підготовка рису

Щоб одержати розсипчастий плов, вибирайте лише довгозернисті сорти рису з низьким вмістом крохмалю. Найкраще підходить узбецький та таджицький рис: ошпар, дезіра, кенджі, аланга. Як альтернативний варіант можна взяти італійський, арабський або мексиканський, що використовується для паельї. Зерна мають бути прозорими, твердими та щільними. Вони добре вбирають рідину і зберігають свою початкову форму навіть за тривалої теплообробки. Готовий рис залишається розсипчастим і коли вихолоне. Для приготування пісного плову не використовуйте тайський, індійський та в'єтнамський рис – він занадто м'який і може злипатися. Також варто відмовитися від пропареного рису – попередня термообробка зробила його нейтральним.

Добре промивайте рис під холодною водою, доки вода не стане прозорою. Це особливо важливо, якщо ви все-таки вибрали сорт із високим вмістом крохмалю. Замочіть та залиште на 2 години.

Пасерування овочів

Цибулю наріжте кубиками, а морквау - довгою соломкою. Не використовуйте тертку! І не бійтеся переборщити з розмірами – чим більші шматочки моркви, тим смачніший плов.

Пасеруйте на розігрітій і змащеній олією пательні.

Баклажани наріжте кубиками та додайте до інших овочів. Готуйте на невеликому вогні.

Зверніть увагу! На кінцевий результат впливає посуд, у якому готується страва. Ідеальний варіант для плову – мідна або чавунна пательня/каструля з товстими стінками та дном. Кришка повинна щільно прилягати. Така ємкість прогрівається рівномірно по всій поверхні, що дозволяє уникнути підгоряння.

Якщо ви все зробили за рецептом, пісний плов порадує вас своєю розсипчастістю та неперевершеним смаком і ароматом.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися