Інгредієнти:
- броколі — 80 г;
- морква — 20 г;
- яйце — 1 шт.;
- картопля — 50 г;
- вода — 0,5 л;
- приправа Торчин® «10 овочів» — 1/2 ч. л.
Суп із броколі безумовно підійде тим, хто стежить за фігурою та дотримується правильного та здорового способу життя. Завдяки низькій калорійності та високій харчовій цінності, броколі дуже корисний.
Як приготувати суп з броколі?
Приготування броколі не займає багато часу, а значить і на суп із броколі знадобиться не більше 20 хвилин.
- Першим етапом необхідно очистити картоплю та моркву. Картоплю нарізаємо кубиками, моркву краще кружальцями.
- Броколі поділяємо на невеликі суцвіття, а саме стебло нарізаємо кружальцями.
- Яйце пашот опускаємо в окріп в каструлю і через пару хвилин дістаємо з води.
- Картоплю варимо до напівготовності, потім додаємо морквину та броколі. Варимо три хвилини, додаємо приправу та ще готуємо пару хвилин.
- Перед тим, як подавати на стіл, додаємо зварене яйце.
Секрети приготування супу з броколі
Головний нюанс, який необхідно враховувати у приготуванні – це зберегти гарний колір під час варіння. Не переваріть суцвіття капусти, щоб не втратити насичений колір. Для броколі знадобиться 15 хвилин, щоб овоч був готовий.
Хтось вважає за краще їсти крем-суп з сухариками або грінками. Приготувати їх можна з часниковим ароматом або димком. Якщо додати молочні та вершкові продукти в суп, це надасть страві приємної текстури та ніжного смаку. Важливо залишити суп наполягати під закритою кришкою.
Не радимо варити броколі на бульйоні з м'яса, адже це може зіпсувати смак супу. Краще використати за основу овочевий бульйон, або ж звичайну підсолену воду. У випадку, якщо суп вийде занадто рідким, можна використовувати картоплю, крохмаль або обсмажене борошно, щоб його загуснути. Таким чином вдасться легко отримати приємну кремову текстуру.