Рецепти

Такос

Такос
Такос
Такос
Такос
Такос
prev
next
Такос

Інгредієнти:

Інгредієнти для такос з куркою:

  • курка відварена або печена;
  • кетчуп Торчин® «Лагідний»;
  • сир твердий;
  • кукурудза;
  • зелена цибуля;
  • перець чилі;
  • соєвий соус Торчин® «Класичний смак»;
  • часник.

Інгредієнти для такос з качкою:

  • качка;
  • помідори;
  • кетчуп Торчин® «До шашлику»;
  • сир твердий;
  • цибуля ріпчаста;
  • перець чилі;
  • перець червоний солодкий;
  • листя салату;
  • коріандр.

Інгредієнти для такос з овочами:

  • сир твердий;
  • перець чилі;
  • перець червоний солодкий;
  • майонез Торчин® «Делікатесний»;
  • цибуля ріпчаста;
  • цибуля зелена;
  • морква;
  • зелень.

Мексиканський такос – це свого роду напівзакритий сендвіч. Коржик або з кукурудзяного або з пшеничного борошна (тортилья) складається навпіл чи згортається в трубочку. Всередину додається начинка з овочів, м'яса, цибулі, сиру, квасолі, солодкого перцю, тофу, авокадо, креветок, кукурудзи – всього, що знайшлося під рукою. Обов'язкова складова страви - соус та приправи.

На велику дружню компанію подавайте такос по-мексиканськи з кількома варіантами начинок. Так кожен зможе вибрати закуску на власний смак. Ми пропонуємо три рецепти мексиканського такосу: з куркою, качкою та овочами. Доповнять усі варіації начинок два види кетчупу та майонез від Торчин.

  1. Усі інгредієнти нарізати соломкою.
  2. М'ясо та овочі обсмажити на добре розігрітій пательні, заправити соусами та додати твердий сир.
  3. Потім розігріти коржик або лаваш, викласти начинку, посипати зеленню і згорнути рулетом.
  4. Подавати такос гарячим.

Можна використовувати овочі та м'ясо, які є чи подобаються більше.

Секрети приготування такос

Виберіть один із трьох варіантів закуски, представлених у цьому рецепті, або приготуйте все одразу! Склад начинки довільний. Використовуйте продукти, які є у вашому холодильнику або які найбільше подобаються. Але м'ясо таки бажане. І не забувайте, що гострота – традиційна риса мексиканської кухні. Не шкодуйте перцю!

Ви можете взяти кукурудзяну або пшеничну тортилью на вибір. Свіжі коржики легко гнуться і складаються навпіл. Якщо ви не знайшли тортилью, приготуйте її самостійно або замініть лавашем.

Розігрійте коржик на пательніі або в духовці - так ви його оживите (розігрівати обов'язково, якщо тортилья лежала в холодильнику кілька днів). Потім викладіть на корж начинку, посипте свіжою зеленню і згорніть.

Як правильно їсти страву такос?

Ми розповіли, як готувати такос. Тепер важливо навчитися їсти закуску, як справжній мексиканець!

Слово tacos у перекладі означає "грудка" або "корок". Згідно з етимологічним словником, такос - це "тортилья, запечена з пряним м'ясом", "легкий обід". Існує думка, що страву винайшли мандрівні мексиканські ковбої. Зазвичай вони вечеряли, не вилазячи з сідла. Тому так склалося, що такос їдять на ходу і винятково руками, без столових приборів.

Пропонуємо до вашої уваги кілька способів поїдання мексиканського національного блюда:

  • Вприкуску. Згорніть коржик з начинкою в трубочку і їжте разом із супом або іншою основною стравою, як хліб.
  • З сиром. Покладіть на тортилью м'ясо, овочі та сир. Обсмажте такос з обох боків. Сир, плавлячись від високої температури, склеїть коржик. І ви зможете сміливо їсти на ходу, не побоюючись забруднитись.
  • Без калорій. Що робити, якщо без чергової порції такос не можеш прожити й дня, а треба стежити за фігурою? Виключіть м'ясо та сир зі списку інгредієнтів, залишивши тільки овочі: авокадо, квасолю, гриби тощо. Або замініть кукурудзяний коржик на лист зеленого салату. Ще один варіант – покласти начинку в піту – прісний арабський хліб.
  • У великій компанії. Приготуйте багато різних такос, прикрасьте їх зеленню і подавайте з часточками лайма і холодним мексиканським пивом.

 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися