Інгредієнти:
- приправа Торчин ® «10 Овочів» ‒ 1 ч. л.;
- вершкове масло ‒ 80 г;
- цибуля ріпчаста ‒ 1 шт.;
- часник ‒ 2 зубчика;
- томатна паста ‒ 1 ст. л.;
- помідори ‒ 5 шт.;
- цукор ‒ 1 ч. л.
Томатний суп популярний у багатьох кухнях світу і є одним із найпоширеніших супів. Він має густу текстуру та насичений смак, якщо ви шукаєте простий і смачний спосіб насолодитися їх яскравим смаком, то рецепт томатного супу – ідеальне рішення.
Цей рецепт ідеально підійде поціновувачам томатів, універсальний до будь-якого сезону року. А щоб надати йому ще більше насиченості та смакових відтінків, рекомендуємо доповнити страву приправою Торчин ® «10 Овочів».
Томатний суп: етапи приготування
Щоб насолодитися цією першою стравою, вам потрібно витратити мінімум часу та сил:
- У великій каструлі розтопіть масло на середньому вогні.
- Потім додайте нарізану цибулю і обсмажте її до м'якості та прозорості, приблизно 5 хвилин.
- Подрібніть часник і обсмажте його ще 1 хвилину разом із цибулею.
- Додайте томатну пасту і помішуйте протягом 1 хвилини, щоб усі інгредієнти добре змішалися.
- Наріжте помідори кубиком і додайте в каструлю. Продовжуйте готувати на середньому вогні протягом 10-15 хвилин, доки помідори не стануть м'якими.
- Додайте приправу 10 Овочів ® від Торчин ®. Вона зробить ваш томатний суп більш запашним, а смак страви стане ще більш насиченим.
- Додайте ложку цукру, розмішайте та залиште суп готуватися на 15 хвилин.
- Використовуйте ступку або блендер, щоб подрібнити суп до гладкої консистенції. Якщо ви віддаєте перевагу більш грубій текстурі, можете пропустити цей крок.
- Подавайте гарячий томатний суп зі шматочками твердого сиру та базиліку.
Секрети приготування томатного супу
Томатний суп – це смачна та легка у приготуванні перша страва. Його можна їсти як у холодному вигляді, так і гарячим, а інгредієнти для приготування дуже варіативні в залежності від рецепту, за яким ви готуватимете томатний суп.
Для створення першої страви можуть використовуватись консервовані або свіжі томати. Вони перетираються пюре або розрізаються на невеликі шматочки. У сучасному ритмі життя великою популярністю користується консервований томатний суп, що дозволяє заощадити трохи часу.
Щоб посилити смак помідорів, використовуються різноманітні трави та приправи. Часто томатний суп заправляється сметаною і подається із закусками у вигляді крекерів, копченого м'яса чи сиру.
Томатний суп: варіанти приготування
Багато варіацій томатного супу дозволяє кожному знайти свій ідеальний варіант цієї страви.
Ось кілька рецептів, з яких ви зможете вибрати найбільш підходящий вам:
1. Іспанський холодний суп гаспачо – крім помідорів вам знадобляться болгарський перець, часник, французький багет, оливкова олія, приправи до смаку, свіжі огірки та цибуля.
2. Томатний суп з травами – немає нічого кращого за першу страву з запашними травами. Для приготування вам знадобляться: свіжі помідори, цибуля, томатна паста, оливкова олія, орегано, базилік і розмарин, чебрець, чебрець, а також приправи до смаку (сіль і чорний мелений перець).
Вибравши один із цих рецептів, ви зможете насолодитися смачним та ситним томатним супом, який стане чудовим вибором для обіду чи вечері.
Смачного!