Рецепти

Запіканка з цвітною капустою й броколі

Викласти у форму.
Форму поставити в розігріту духовку й випікати за температури 200 градусів протягом 20 хвилин.
Відтак додати цвітну капусту, броколі, щіпку приправи й припустити протягом 3 хвилин.
Збити яйця з вершками і приправою, додати натертий сир. Залити у форму.
Цибулю й моркву нарізати кубиками середнього розміру й пасерувати до розм’якшення.
Капусту броколі й цвітну розібрати на суцвіття.
Запіканка з цвітною капустою й броколі
prev
next
Запіканка з цвітною капустою й броколі
30 хв
4

Інгредієнти:

  • капуста броколі — 80 г;
  • цвітна капуста — 80 г;
  • ріпчаста цибуля — 70 г;
  • морква — 70 г;
  • вершкове масло — 30 г;
  • сир — 50 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • вершки — 150 г;
  • приправа віт Торчин® «10 овочів» — щіпка.

Запіканка з цвітною капустою - це переважно сезонна страва, яка особливо актуальна влітку та восени. Саме тоді на ринках та в магазинах можна знайти безліч стиглих соковитих овочів, які ідеально підходять для випікання. Однак якщо цвітну капусту та броколі заморозити, можна легко готувати запіканку навіть узимку.

Етапи приготування страви

  1. Брокколі розберіть на суцвіття. Це ж зробіть і з цвітною капустою.
  2. Цибулю і моркву подрібніть.
  3. На розпечену сковороду додайте вершкове масло, всипте подрібнену цибулю та моркву, загасіть одну хвилину і додайте суцвіття броколі та цвітної капусти.
  4. Додайте приправу Торчин® «10 овочів».
  5. У мисці змішайте два яйця, збийте їх віночком і додайте вершки. Всипте попередньо натертий сир та приправу Торчин® «10 овочів». Вона зробить смак заливки багатшим і подарує аромат болгарського перцю, цукіні, цибулі, моркви.
  6. У форму викладіть засмажку з овочів, рівномірно розподіліть її по всій поверхні. Залийте яєчно-вершковою сумішшю та додайте трохи тертого сиру.
  7. Щоб запекти блюдо, розігрійте духовку до 200 градусів.
  8. Запіканка з цвітної капусти повинна простояти в духовці 20 хвилин.

Щоб зробити страву більш ситною та смачною, можна посипати її сиром, додати приправу Торчин® «10 овочів», влити невелику кількість вершків або сметани. А можна поєднувати всі ці прийоми в одному блюді, як ми спробували вище. Так у вас вийде запіканка із цвітної капусти, яку зметуть зі столу за лічені хвилини.

Варіанти приготування страви

Запіканка з броколі та цвітної капусти – це ціле поле для експериментів. Тут немає одного класичного рецепту, ви можете варіювати інгредієнти, додаючи ваші улюблені продукти та виключаючи ті, які у вашій родині ніхто не їсть. Головне – зберегти основу страви.

Ми зібрали кілька варіацій запіканки:

  1. Запіканка з цвітної капусти та фаршу. М'ясна варіація страви. Пасеруйте цибулю в олії. Додати курячий або свинячий фарш. Посоліть, поперчіть, додайте|добавляйте| подрібнену на суцвіття і попередньо відварену капусту. Висипте основу запіканки у форму та залийте її збитими яйцями. Випікайте у духовці 20-25 хвилин.
  2. Запіканка з цвітної капусти та курки. Ідеальне поєднання. Дієтичне куряче філе заграє по-новому, якщо запекти його з цвітною капустою під яєчно-вершковим соусом. Обсмажте куряче філе до напівготовності разом із цвітною капустою, розділеною на суцвіття. Збийте яйця із вершками. У форму додайте курку з овочами та залийте їх яєчною сумішшю. Надішліть в духовку на 25 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипте тертим сиром зверху.
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися