Рецепти

Салат олів'є з куркою

olive_z_kurkoy
prev
next
olive_z_kurkoy

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 300-400 г;
  • яйця – 5 шт.;
  • свіжі (або солоні) огірки – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 3 шт.;
  • цибуля – 1/2 шт.;
  • зелений горошок – 1 банка (200 г);
  • майонез Торчин® “Європейський” – 200 г;
  • кріп – 1 пучок;
  • петрушка – 1 пучок.

Король новорічного столу – салат олів'є. Вже багато років він створює святковий настрій в ті святкові дні з бенгальськими вогниками та подарунками під ялинкою. І неважливо, скільки страв буде на столі, кожен гість обов'язкового покладе собі в тарілку смачного олів'є.

Пропонуємо варіацію рецепту олів'є на основі курячого філе, яке надасть салату насиченого м’ясного смаку. До його складу входить картопля, морква, яйця, свіжий огірок, консервований горошок, цибуля, зелень, спеції та майонез. Смакує неймовірно, тому може швидко розійтися по тарілках гостей до того часу, як годинник проб'є новорічну північ.

Приготування салату олів’є

  1. Відваріть моркву, яйця в круту і картоплю в мундирі. Потім дайте їм охолонути та очистіть від шкірки.
  2. Варимо курячу грудку. Опускаємо філе у каструлю з водою, солимо після закипання і відварюємо хвилин 25-30. Після того, як м'ясо зварилося, даємо йому охолонути. І тільки потім філе готове для нарізки.
  3. Нарізаємо кубиками інгредієнти для олів'є. Нарізка може бути такою, як вам до смаку, проте рекомендуємо не занадто дрібно, щоб дати можливість кожному інгредієнту розкрити свій смак поступово. По черзі нарізаємо картоплю, моркву і яйця та висипаємо у салатницю.
  4. Огірок миємо, відрізаємо кінчики і подрібнюємо на невеличкі кубики. Попередньо можна зрізати шкірку. Додаємо до салатниці. У цьому рецепті ми рекомендуємо використовувати свіжі огірки, але ви можете замінити їх на солоні, проте краще їх спочатку нарізати в окремий посуд, щоб позбутися від зайвої вологи.
  5. Злийте рідину із баночки зеленого горошку та промийте його під проточною холодною водою.
  6. Чистимо цибулю. Нам знадобиться половинка середньої за розміром цибулини. Дрібно нарізаємо. Якщо ви використовуєте ріпчасту цибулю, залийте її кипятком на 1-2 хвилини, щоб смак був не таким різким. Потім відтисніть та додайте до інших інгредієнтів.
  7. Нарізаємо охолоджене куряче філе акуратними кубиками, додаємо до салатниці з іншими інгредієнтами та перемішуємо.
  8. Далі заправляємо олів'є майонезом Торчин® “Європейський” і знову ретельно перемішуємо.
  9. Фінальний акорд – зелень. Миємо, сушимо від вологи, подрібнюємо і додаємо до салату. Ще трошки солі та меленого чорного перцю за смаком. Гарненько перемішуємо.

Продумайте, як ви подасте олів'є з куркою – у салатниці, порціонно чи на блюді у вигляді певної форми. Наприклад, можна викласти салат на тарілку за допомогою кулінарного кільця, прикрасивши страву четвертинкою відвареного яйця, зеленню чи іншими продуктами на ваш вибір.

Як збагатити смак салату олівʼє

Беріть до уваги, що салат олів'є з куркою краще заправити заздалегідь до подачі на стіл, щоб інгредієнти та майонезна заправка обмінялись смаком один з одним. Також, для цікавішого смаку спробуйте запекти картоплю та моркву у духовці (проте пам'ятайте, що печена морква погано чиститься). Деякі шефи переконують, що смачно додавати разом свіжі огірки та солоні. Тут все залежить від ваших смакових уподобань. 

Також смак вашого салату багато в чому залежить від обраного мʼяса. У нашому рецепті ми відварювали куряче філе. Деякі шефи, готуючи олів'є з куркою, додають до філе трошки копченої курки, щоб збагатити страву пікантними нотами диму. Другий поширений варіант – з яловичиною. Купити у м'ясній лавці соковитий шматок, відварити з сіллю, цибулиною та листям лавру і теж нарізати кубиками. Поціновувачі гастрономічних смаків віддають перевагу міксу яловичини з язиком. Сервіруючи порціонно олів'є на основі м’яса, часто викладають поряд декілька м'ясних слайсів. Наприклад, по периметру олів’є к куркою, викладеного на тарілку за допомогою кулінарного кільця, поставити декілька тоненько нарізаних шматочків копченої курки. Експериментуйте та насолоджуйтесь!

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися