Інгредієнти:
- майонез Торчин® «Делікатесний» — 100 г;
- куряче яйце — 4 шт.;
- лимонний сік — 2 ст. л.;
- лимонна цедра — 2 ст. л.;
- цукор — 100 г;
- лимонні цукати — 2 ст. л.;
- ванільний цукор — 5 г;
- борошно вищого ґатунку — 300 г;
- пекарський порошок — 25 г (1 пакетик);
Для глазурі:
- цукрова пудра — 250 г;
- молоко — 2-3 ст. л.
Лимонний кекс – м’який, соковитий, розсипчастий із ароматом та смаком лимона. За нашим рецептом його дуже легко і швидко приготувати. Спробуйте і насолоджуйтесь з чаєм або кавою.
- Змішайте всі сухі інгредієнти: борошно, розпушувач і ванільний цукор.
- Відділіть жовтки від білків.
- Жовтки збийте з майонезом і цукром.
- Білки збийте з лимонним соком і цедрою до стійких піків.
- Усі частини з’єднайте і обережно вимішайте до однорідності.
- Додайте цукати.
- Форму змажте майонезом і посипте цукром.
- Викладіть тісто. Залиште на 15 хвилин.
- Випікайте за температури 160 градусів 40—50 хвилин.
- Приготуйте глазур: у цукрову пудру додайте молоко і ретельно перемішайте.
- Полийте глазурью готовий кекс і прикрасьте лимонною цедрою.
Смачного!
Варіації приготування лимонного кексу
Ми підготували для вас кілька варіантів рецептів для лимонного кексу:
- Лимонний кекс зі сметаною:
Додайте до класичного рецепту сметану, яка зробить його більш м'яким та вологим.
- Лимонно-маковий кекс:
Додайте у класичний рецепт мак, щоб урізноманітнити смак.
- Лимонно-ванільний кекс:
Додайте ваніль або ванільний цукор для більш насиченого аромату.
- Лимонно-імбирний кекс:
Додайте тертий імбир для більш насиченого і пікантного смаку.
- Лимонно-кокосовий кекс:
Додайте кокосову стружку в тісто для екзотичного смаку та текстури.