Рецепти

Домашня піца по-італійськи

Домашня піца по-італійськи
Домашня піца по-італійськи
Домашня піца по-італійськи
Домашня піца по-італійськи
Домашня піца по-італійськи
prev
next
Домашня піца по-італійськи

Інгредієнти:

  • вода — 250 мл;
  • борошно вищого сорту — 450 г;
  • дріжджі живі — 25 г;
  • оливкова олія — 3 ч.л.;
  • щіпка цукру;
  • сіль на свій смак.

Піца — це те, без чого сьогодні не обходиться дитяче свято, відпочинок із друзями або просто смачна вечеря під перегляд улюбленого фільму. Усе тому, що варіацій страви існує така безліч, що кожен знайде начинку на свій смак, а готується піца досить швидко.

З описаної вище кількості інгредієнтів виходять 2 середні основи по 35 см у діаметрі.

  1. Нагрійте воду до 35°С і розведіть у ній дріжджі.
  2. Додайте цукор і сіль, оливкову олію й перемішайте.
  3. Просійте в дріжджову воду борошно.
  4. Вимішуйте тісто 10–15 хвилин — воно повинно стати м’яким і не липнути до рук.
  5. Залиште тісто на годину в холодильнику, за цей час приготуйте начинку. Популярний варіант: твердий сир, шинка, помідори, кетчуп Торчин® «Лагідний», оливки, печериці.
  6. Викладіть начинку на основу і відправте піцу в духовку на 12 хвилин за температури 220°С.

Варіанти тіста для піци

Знаючи секрети приготування класичного варіанту тіста для піци, ви зможете в будь-який момент зробити традиційну італійську страву, а також проявити фантазію та експериментувати з основою, додаючи в неї нові інгредієнти.

Щоб трохи урізноманітнити смак і текстуру основи, крім обов’язкових додайте в тісто нестандартні інгредієнти — ось кілька цікавих ідей:

  • Сирне тісто для піци, де до основних інгредієнтів (борошна, солі і яєць) додають нежирний сир. Він дає готовій страві приємний вершковий післясмак.
  • Сметанне тісто для піци також додає страві ніжний вершковий смак. Просто покладіть до основних складових пів склянки жирної сметани.
  • Тісто на пиві. Мабуть, найоригінальніший варіант у нашій колекції. Замість води в тісто додають пів склянки пива й розтоплене вершкове масло.
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися