Рецепти

Ялинка з листкового тіста

Ялинка з листкового тіста
Ялинка з листкового тіста
Ялинка з листкового тіста
Ялинка з листкового тіста
123
prev
next
123

Інгредієнти: 

  • листкове заморожене тісто — 500 г; 
  • бекон або шинка — 250 г; 
  • твердий сир — 200 г; 
  • жовток — 1 шт.; 
  • молоко — 1 ст. л.; 
  • петрушка — 1 пучок; 
  • соус Торчин® «Тартар» — 1 упаковка; 
  • соус Торчин® «Барбекю» — 1 упаковка; 
  • соус Торчин® «Папрік» — 1 упаковка. 

 

Що може бути святковішим на різдвяному столі, ніж смачна ялинка? Маємо для вас рецепт ялинки з листкового тіста. Це по суті пиріг із начинкою, яку готуємо із шинки та твердого сиру. Доступні інгредієнти, легке приготування та вау-ефект при подачі на стіл — ця страва заслуговує потрапити до вашого святкового меню.

В акомпанемент до ялинки з листкового тіста ми пропонуємо подати піали з різними соусами — Торчин® «Тартар» з пряними травами, «Барбекю» зі сливовим пюре та медом і «Папрік» з копченою паприкою. Завдяки їм ваш пиріг у вигляді ялинки перетвориться на прекрасну закуску, яка розійдеться між гостями за лічені хвилини. 

Готуємо ялинку з листкового тіста 

  1. Листкове заморожене тісто розморозити і викласти на поверхню застелену пергаментом  у розгорнутому вигляді. 
  2. Бекон або шинку викласти смужками. 132
  3. Твердий сир натерти на тертку і посипати ним тісто з беконом або шинкою. 
  4. Згорнути тісто із топінгом у форму рулету. 
  5. Гострим ножем нарізати рулет шматочками товщиною 2-3 сантиметра. 123
  6. Ці шматочки потрібно викласти на деко, застелене пергаментом, у вигляді ялинки. Тобто, на нижній ряд іде найбільша кількість рулетиків, а на фінальний верхній ряд має містити лише один. 123
  7. В чашці змішати один жовток з двома ложками молока і за допомогою кулінарного пензлика змастити поверхню тіста. Завдяки цьому під час запікання  з'явиться золота скоринка. 
  8. Розігріти духовку до температури 180 градусів і випікати ялинку до 20 хвилин. 123

При подачі перекласти ялинку з листкового тіста на окреме блюдо і прикрасити зеленню, оливками або томатами чері. Подавати з асорті соусів Торчин® «Тартар», «Барбекю» і «Папрік». Ялинка з листкового тіста у поєднанні з соусами Торчин® стане прекрасного закускою на святковому столі. 

Техніка викладання ялинки з листкового тіста 

Смачні їстівні новорічні ялинки з листкового тіста завжди безпрограшний варіант для різдвяного меню. У нашому рецепті ми викладали форму ялинки із нарізаних рулетів. 

Є інша техніка викладання ялинки. Для неї вам знадобиться два листи листкового тіста.  

  1. Вирізати з тіста трикутник, який сформує майбутню ялинку.  
  2. Викласти на нього шинку та бекон. 
  3. Накрити іншим трикутником, вирізаним з другого листа листкового тіста. (у вас виходить закритий пиріг) 
  4. З двох боків зробіть надрізи, не доходячи до самого центру ялинки, а потім проверніть кожну гілочку по спіралі вверх (щоб нижня сторона стала верхньою і навпаки). 

Далі все згідно нашого рецепта — змастили жовтком, запекли та подали із з асорті соусів Торчин®. 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися