Рецепти

Салат із буряка

salat-buryka
prev
next
salat-buryka

Інгредієнти:

  • буряк – 200 г;
  • м'який сир (фєта або інщий) – 200 г;
  • куряче філе – 100 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • пластівці мигдалю – 1 ст. л.;
  • сушений чебрець – для смаку;
  • брецелі для декору салату;
  • майонез Торчин ® “Європейський” – 2 ст. л.

Пропонуємо вам рецепт салату із буряка, який стане гастрономічною прикрасою будь-якого різдвяного столу. Дуже простий і доступний по інгредієнтам, проте по вишуканості смаку не поступається більш дорогим святковим стравам. такий салат можна подавати як самостійно так і з підсмаженою канапкою. Що так, що так буде божественний смак!

Секрет салату в ідеальному поєднанні печеного буряка із м’яким сиром, це може бути фєта, чи бринза. А підсмажені мигдальні пластівці додають пікантних нот. Подайте у красивих піалах, прикрасьте зверху брецелями і насолоджуйтесь унікальним смаком.

Готуємо салат із буряка

  1. Починаємо створювати наш гастрономічний шедевр із запікання буряка. Заверніть його у алюмінієву фольгу, не очищуючи від шкірки, та запікайте при температурі 180 градусів. Середнього розміру буряк готується десь хвилин 40. Чим більший плід – тим довший час випікання.
  2. Після запікання, дочекайтеся, щоб запечений буряк охолов. Обережно очистіть від шкірки та натріть на тертці крупного розміру.
  3. Додайте до натертого буряка м'який сир, попередньо подрібніть його ножем чи руками. Можна використовувати сир у форми намазки.
  4. Додайте до салату два вичавлені зубчики часнику. Далі справа за спеціями – трохи меленого чорного перцю і сухого чебрецю. Також можете додати сіль, але зауважте, що майонез і сир містять сіль, тому спробуйте салат перед тим, як додати сіль.
  5. На розігрітій сковорідці підсмажте мигдалеві пластівці протягом двох хвилин. Підсмажені пластівці мають приємний смак, вишуканий аромат і створять хрусткий ефект у салаті. Додайте їх до інших інгредієнтів. Але рекомендуємо додавати їх перед подачею на стіл, щоб зберегти їх хрусткість.
  6. Заправляємо салат із печеного буряка майонезом. Ретельно перемішуємо до пастоподібної консистенції.

Готово! Далі розкладаємо нашу смакоту по святковим піалам (можна взяти келихи для мартіні, наприклад). Зверху кожну порцію прикрашаємо брецелями і подаємо гостям, щоб ті поринули у насолоду. Просто, смачно, оригінально.

Який сир обрати для салату з буряком

Щоб приготувати салат із буряка вам потрібен сир. Дуже виграшно поєднувати запечений буряк саме з м'яким сиром типу фети. Він має ніжний нейтральний смак без насичених нот. Класичний фета - це сир із овечого молока, але часто його роблять із коров'ячого. На поличках українських супермаркетів більш популярний останній.

Фету можна замінити на адигейський сир, який представляє сирні традиції Кавказу і за смаком нагадує бринзу. Додасть салату солоних нот.

Якщо ж вам кортить більш насиченого сирного смаку, подивіться у сторону козячих. В українському крафтовому сироварінні є велике різноманіття м'яких сирів з козячого молока.

Також для салату з буряком можна сміливо брати твердий сир (наприклад, Едам, Радомер, тощо). Натріть його на тертці, додайте до запеченого буряка, заправте майонезним соусом з часником.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися