Рецепти

Крильця з діжонською гірчицею

1
1
1
prev
next
1

Інгредієнти:

  • курячі крильця — 10 шт.;
  • мед — 2 ст.л.; 
  • гірчиця Торчин® “Діжонська” — 2 ст.л.;
  • хмелі-сунелі — 0,5 ч.л.;
  • сіль, чорний перець за смаком;
  • кетчуп Торчин® “До шашлику” — для подачі.

Що може бути смачніше на природі за курячі крильця з діжонською гірчицею? Запечені до золотої скоринки з ароматом димку, вони швидко розлітаються між гостями. Секрет їх смачності — соус для маринування.

У нашому рецепті ми готуємо маринад на основі поєднання меду та діжонської гірчиці в зернах від Торчин®, плюс фінальний акорд — хмелі-сунелі або ваші улюблені спеції. Доречі за цим рецептом запікати можна на мангалі або у духовці.

Готуємо крильця з діжонською гірчицею

  1. Курячі крильця добре промиваємо та обсушуємо. Видаляємо зайву шкіру і відрізаємо тонкий кінчик крила. Кладемо у ємність, в якій будемо їх маринувати.
  2. Готуємо соус, який надасть крильцям смаку та аромату. В окрему піалу даємо мед. Мед краще брати рідкий, щоб легше було розподілити маринад.  123

     

  3. Далі йде “Діжонська” гірчиця з цілих зерен від Торчин®.  Фінальний інгредієнт маринаду — хмелі-сунелі. Як варіант можна додати суміш інших  улюблених спецій. Добре підходить чорний мелений перець, солодка паприка, копчена паприка або пластівці чилі. Можна тим’ян або орегано.
  4. Додаємо дрібку солі та перцю. Добре перемішуємо, щоб всі інгредієнти з’єдналися між собою.
  5. Виливаємо соус для маринаду до крилець і лишаємо маринуватися годину або 30 хвилин. Курятина швидко вбирає в себе маринад. В принципі, крильця можна класти на гриль відразу після маринування.
  6. Готуйте курячі крильця у медово-гірчичному маринаді протягом 20-25 хвилин, в залежності від їх розміру. Слідкуйте, щоб вони не підгоріли, тому перегортайте їх з одного боку на інший кожні 5 хвилини. 123

     

  7. Подавати разом із піалою кетчупу Торчин® “До шашлику”, в який апетитно вмочувати смажене крильце. Смакують гарно з овочевим салатом або просто нарізаними сезонними овочами.

У нашому рецепті ми готуємо маринад на основі поєднання меду та Діжонської гірчиці в зернах від Торчин®, плюс фінальний акорд — хмелі-сунелі або ваші улюблені спеції.
Доречі за цим рецептом запікати можна на мангалі або у духовці.

Приготування курячих крилець не займає багато часу і під силу кожному. Прекрасна страва для великої компанії. Поєднуйте з овочами гриль, зеленню або свіжим салатом.

Варіанти маринаду для курячих крилець

Ви можете змінювати інгредієнти маринаду для курячих крилець відповідно до ваших уподобань. А можете скористатися іншими варіантами із нашої підбірки рецептів з приготування курячих крилець. Наприклад, Крильця з "Діжонською" гірчицею, або Крильця в соусі "Теріякі".

При запіканні на решітці для грилю можна загорнути кожне крильце у смужку бекону та скріпити зубочисткою. Він додасть курячому м’ясу апетитних копчених нот та зробить його ніжнішим. Підсмажте крильця з беконом з двох сторін і викладіть на подушку із нарізаних свіжих томатів, зверху щедро посипте дрібно нарізаною петрушкою.

В цілому, курятина менш вибаглива, ніж свинина, а крильця одна з простих частин для готування. Зіпсувати їх ну вкрай важко. Головне, не викладати на решітку дуже щільно одне до одного, щоб вони рівномірно просмажилися.
 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися